Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Igazgatásszervezők! Van olyan...

Martial Artist kérdése:

Igazgatásszervezők! Van olyan állás hol nem kell késő estig dolgoznotok de a fizetésetek sem túl alanyon?

Figyelt kérdés

Mondanátok ilyet ha létezik?

Mivel ezen a pályán gondolkozom de azt hallottam h késő estig kell dolgozni és keveset vagytok itthon, ez mindenhol így van ahol hivatalba dolgozik vki és nem akar keveset keresni, vagy vannak kivételek?

2013. aug. 27. 17:48
 1/7 anonim ***** válasza:
Négyórás/hatórás állás (kormánytisztviselői illetménnyel).
2013. aug. 28. 20:04
 2/7 anonim ***** válasza:

Én innen dobbantottam vissza a főiskolába, mert a fentieket éltem meg hosszú ideig, és most akartam még tartani egy kis szünetet. :D

Önkormányzatot nem ajánlom. Járási hivatalban, azt hallottam, jobb a helyzet, de pl. a munkaügyi kirendeltségen dolgozó ismerősöm (ami ugye szintén a járási hivatal szakig. szerve) ugyanúgy este 8-9-ig is bent lehet. Ez nagyban főnöktől függ, amit viszont nem tudunk innen megjósolni.

Túl alacsony fizetés alatt nem tudom, mit értesz, a 2011. évi CXCIX tv. alapján ki lehet számolni, mire számíthatsz. (Ha küldesz privát üzenetet, segítek.) Igazgatásszervező diplomával a fizetés semmiképp nem túl alacsony, persze nem kell nyugati színvonalra gondolni.

2013. szept. 22. 11:57
 3/7 anonim ***** válasza:

Fizetés nagyon gyorsan ellenőrizhető (hisz tv mondja meg hogy az összeget és előrelépési időket)...azt hogy ez túl alacsony-e (persze a magyar viszonyokat figyelembe véve) döntse el mindenki maga..de több mint az eü dolgozó bére a mostani emelés után és több mint a pedagógus a mostani emelés után..pedig évek óta nem volt béremelés a köz és kormánytisztviselőknek. (szerintem hamarosan lesz)

Az amit itt olvasok hogy 8-9-ig bent lenni..na ilyen pont nincs. (10 év köztisztviselői múlttal mondom)

a munkaidőt ki kell tölteni szigorúan, van is mit csinálni de túlórát nem fizetnek. Van persze olyan munkakör ami szolgáltató jellegű pl. kormányablak és ott sokáig nyitva van hogy a munkából jövők is tudjanak ügyet intézni, de az nem azt jelenti hogy akkor reggel 8-tól kell este 8-ig lenni..és pláne minden nap...vagy rotációs rendszerben ha rád kerül a sor..és másnap meg lecsúsztatod, vagy aznap amikor 8-ig vagy eleve délre mész dolgozni ha úgy vagy beosztva....Ilyen multinál is bőven van...

Viszont a közig munkakörökre pont nem ez a jellemző..legkésőbb fél 5-kor már kilépsz hivatalból hacsak nem te vagy a főnök aki bizonyítani akar hogy ő mekkora fontos munkát végez..ezért amit napközben eltrécselt, eltelefonált a többi főnökkel meg elintézte a városban a magánügyeit (amit beosztottként nem lehet megtenni), na azokat este bepótolja és még úgy is látszik hogy ő mennyit dolgozik mert főnök, közben meg ugyanannyit vagy kevesebbet mint más beosztott aki időben hazamegy...(de ilyen is van mindenütt ez az élet nem csak közszférában...)

2013. dec. 31. 19:34
 4/7 anonim ***** válasza:

Kérlek, utolsó, ne állítsd be úgy, mintha hazudnék.

Egy normális munkahelyen valóban nincs ilyen, de mi egy nagyon rosszul szervezett munkahelyen dolgoztunk. És nekem konkrétan volt olyan, hogy bejött az aljegyző, hogy a polgármesternek ez holnap fél 8-ra kell az asztalára, és keresd ki 2005-től kezdődően a jegyzőkönyvekből, hogy milyen határozatok születtek. Meg hogy addig nem mész haza, amíg a képviselő-testület előterjesztései nem mennek mi kézbesítővel, vagy e-mailen. Tudnék mutatni neked rengeteg olyan kinyomtatott e-mailt (azért lett kinyomtatva, hogy később igazolni lehessen, hogy elküldtük, mert sokszor a képviselők letagadják!), hogy 21, meg 22 óra akármikor ment el az előterjesztés! 2012-t úgy zártam, hogy 30 ezer forintnyi kifizetetlen túlórának integethettem, mert közölték, hogy lecsúszni nem lehet, átvinni a következő évre nem lehet. Egy normális helyen ilyen valóban nincs, de sajnos vannak nem normális helyek is. Főleg az önkormányzat, ahol a dolgozók alárendeltek a politikának.

És van bizony, hogy a főnökök még ott malmoznak az előterjesztés fölött délután 4-kor, mikor neked lejárt a munkaidőd már 2-kor, megkapod az anyagot 5-kor, erre 6 órakor berohannak, hogy azonnal e-mailezz, hogy az még se jó, mert még belejavítottunk! Fél 8-kor elém raknak egy anyagot, hogy a polgármester üzeni, hogy ennek be kell mennie, írd meg gyorsan az előterjesztést!

A kolléganőm, aki ugyanebben a munkakörben van 25 éve, amióta ez a polgármester, és a neki bólogató jegyző/aljegyzők vannak, reggel fél hétre jár, és este 10-kor megy haza, mert már csak pár éve van az előrehozott nyugdíjig (ha azt el nem törlik), és ha nem csinálja, és kirúgják, akkor nem tudja a család finanszírozni a gyerek tanulmányait. Nyilván nem lenne ez, ha bármikor felállhatna, és beinthetne, hogy nem érdekeltek, mert bárhová máshová felvesznek dolgozni. De 50 fölött az ember már nem ugrál. Egy emberre sózzák 3 ember munkakörét, otthon, távoli asztali kapcsolattal dolgoztam, sokszor éjfélig, hogy meglegyen, mert nekem meg ott volt a diákhitel, azt kellett törlesztenem.

Akinek a családjában viszonylagos anyagi biztonság van, és bármikor kiléphet, mert elvegetál addig, amíg talál új munkahelyet, az nem engedi, hogy így bánjanak vele, ő nem fog erre a sorsra jutni.

Akinek hozzáértő, és nem csak a politikusoknak bólogató, a törvényességet tényleg szem előtt tartó főnökei vannak, az nem fog így járni.

Én nem mondom, hogy az előzőnek nem ír igazat, mert saját tapasztalat alapján írta, sőt, örülök, hogy ezt írta, mert élteti bennem a reményt, hogy egy második, közszolgálatban használható diplomával találhatok jobb, rendezettebb munkahelyet, ahová úgy tudok bejárni, hogy nem sírom el magam reggel a vonaton, meg nem hányok a gyomoridegtől, miután felkeltem.

De attól még nem hazudtam az előző hozzászólásomban.

És kérdező, vedd figyelembe, hogy az én esetem ezek szerint egyedi, illetve annak az elcsszett városnak a hivatalaira korlátozódik, ez ne rettentsen el a szaktól, mert én nagyon szerettem az igazgatásszervezőt, és tényleg vannak jó helyek, ahol tudsz dolgozni vele, és valóban nem nettó 70 ezret fogsz hazavinni.

2013. dec. 31. 20:04
 5/7 anonim ***** válasza:

Kedves előttem szóló...

Nem találom az előző hozzászólásomban hogy hol rejtettem volna el a sorok között hogy te hazudsz (nem is volt szándékom)

Csak annyit írtam hogy van tapasztalatom ebben a szférában és nem ez a jellemző a mindennapokra. Azt sem mondom hogy nincs egy-két olyan nap a hónapban amit a beosztott közszolga szívatásként él meg, és munkaidő vége előtt nem adnak olyan feladatot sos mait tudsz hogy nem tudod befejezni munkaidőben és maradnod kell mindennemű ellenszolgáltatás nélkül..de azért nem 8-9-ig.

Tesóm is volt közszolga édesapám is és persze sok barátom...és amit te leírtál valami speciális helyi borzalom lehet..nem az általános a közigazgatásban. Én 6 óránál tovább sosem voltam hivatalban bent..azt se sokszor a 10 év alatt...(évi 2-3 alkalom ha előfordult..)

2013. dec. 31. 20:43
 6/7 anonim ***** válasza:

De érted, legalább írtad volna azt, hogy több közszolga ismerősöd van, és te is 10 évig/éve dolgoztál/dolgozol ott, de hála Istennek, szerencsére nem is hallottál ilyenről, és ez valami specialitás lehet, nem úgy kezdeni, hogy "na ilyen pont nincs."

Mindegy. Év vége van, és hulla vagyok, rosszul érintett, még el is bőgtem magam, olyan volt, mintha az én és kollégáim több éves szenvedését egy mondattal így áthúzta volna valaki. Nem számít. Veszekedni nem fogok, nem is akarok.

Pláne, hogy szilveszter van, ünnepeljünk inkább. Úgyis jön 2014, tekintünk optimistán a jövőbe.

(Viszont még annyit megtehetnél, ha megkérlek, hogy ha más nem, privátban dobj már egy városnevet/környéket, amerre ti dolgoztok, mert akkor az iskola végeztével lehet, hogy inkább arra kezdek tapogatózni.)

2013. dec. 31. 21:17
 7/7 A kérdező kommentje:

4. 20:04

Köszönöm h ily hosszan leírtad! Sajnos majdnem ugyanezt mesélte nekem jegyző ismerősöm amit te is. Persze lehet mondani h akkor ne menjen az ember jegyzőnek vagy aljegyzőnek, csak maga a tudat már elég ijesztő h elvárják az embertől h csináljon meg vmit, amit ha becsületesen akar megtenni akkor túlfut a munkaidején, avagy kiterjed a hétvégére.

Várom a további tapasztalatokat és köszönöm a többi válaszolónak is!

2014. jan. 2. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!