Az etr-n kurzusfelvételnél érdemes az előadás utáni napra felvenni a gyakorlatot?
Gondolom az úgy hülyeség lenne, hogy az előadás előtti napon venném fel a gyakorlatot, mert akkor semmit nem értenék az egészből.. tehát szerdánként, pl szeptember 4-én lesz az előadás, keddenként, szeptember 3-án lesz a gyakorlat..
elnézést hogy kicsit kuszán írok, csak már belezavarodtam..
és még azt nem értem hogy mi a különbség közöttük:
-egy kurzust kötelező teljesíteni
-1kr teljesítendő
"és még azt nem értem hogy mi a különbség közöttük:
-egy kurzust kötelező teljesíteni
-1kr teljesítendő"
Ezt pontosan hol láttad? Így látatlanba arra tippelnék, hogy pl. az egyes szakokon meg van szabva, hogy a kreditmennyiséget hogyan kell összeszedni (pl. gazdaságis tárgyakból 5 kredit stb stb). A kettő között nem látok különbséget, mert az első esetben egy tárgyat kell teljesíteni, de az lehet akár 1 kredites is. A második esetben pedig elég 1 kredites tárgyat teljesíteni. Ha a második esetben azt írnák, hogy 2 kredit kell teljesíteni, akkor lenne különbség (mert az első esetben attól még elég lenne 1 kredites tárgyat felvenni).
A legtöbb órát kerek órákba szokták meghirdetni. Pl. egy gyakorlatra azt írják, hogy 1 órás (pl. 15:00-16:00), akkor az igazából 45 perces. Ha egy előadás 14:00-16:00 tart, az igazából másfél órás (mert a 2*15 perces "szünetet" le kell számolni - nem szoktak 2 órás előadásba szünetet tartani). Szóval nyugodtan rakhatod az óráidat közvetlenül egymás után, nagy valószínűséggel át érsz (már ha persze nem a város túlsó végére kell menned).
köszönöm a részletes választ :)
de mégis ha valamilyen okból nem érnék oda időben előadásra vagy gyakorlatra, akkor be szabad mennem? vagy ne zavarjam az órát?
Ez az órától függ. Van olyan gyakorlat ahol íratnak egy "beugrót" az óra elején, ha megírod megfelelő szintűre, akkor maradhatsz, amúgy meg beírnak hiányzónak/kiküldenek. Ilyen óráról nem tanácsos késni.
De amúgy gyakorlatra/előadásra be lehet menni, senkit nem érdekel miért késtél vagy ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!