Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Idegenvezetők véleményére...

Idegenvezetők véleményére lennék kíváncsi. Okj képzéssel tényleg nem érek semmit?

Figyelt kérdés
van már egy középfokúm, majd szeretnék még egyet és közben elvégezni az idegenvezető okj képzést és utazási irodánál dolgozni. egyelőre nem szeretnék egyetemre menni mert tudom a diploma az diploma. de okj-s képzéssel tényleg nem vesznek fel sehova? Nekem van egy idegenvezető ismerősöm akinek nincs egyetemi végzettsége és már 10 éve idegenvezető. Mit tanácsolnátok?
2013. aug. 24. 16:16
 1/3 anonim ***** válasza:

Nekem a volt gimis osztályfőnököm volt idegenvezető "másod állásban". Kérdezgettem az egyik úton (mert rengeteg helyre mentünk kirándulni külföldre), hogy hogy megy ez az idegenvezetősdi. Azt mondta kétféle eset van. Van egy nemzetközi féle és egy magyarországi. A kettő abban különbözik, hogy a nemzetközit elvileg csak bécsben lehet letenni, mert ott van akreditációs központ, Magyarországon még nincs (vagyis akkor elgalábbis még nem volt). És a nemzetközinek sokkal nagyobb a híre, mint az itthon letehetőjével. Ő angol-magyar szakos tanár, nagyon sokszor hívják privát utakra és az utazási irodákba is.

Ha a nyelvi tudásodat most nem nézzük én utánajárnék ennek a bécsben letehető idegenvezető képzésnek, mert az biztos olyan, hogy megnézik mindenhol.

2013. aug. 24. 16:59
 2/3 A kérdező kommentje:
én még nem hallottam ilyenről pedig párom édesanyja idegenvezető. a neten sem találtam erről a bécsi dologról semmit....
2013. aug. 24. 17:58
 3/3 anonim ***** válasza:
Idegenvezetőknek csak OKJ-s képzések vannak, semmi köze az egyetemhez.
2014. febr. 5. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!