Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hova menjek gimnáziumba,...

Hova menjek gimnáziumba, Pécsen? Még csak hatodikos leszek, de a Nagy Lajos nagyon esélyes nálam, így lehet oda mennék.

Figyelt kérdés
Pécsen melyik a legjobb/legerősebb gimnázium? Babits, Jannus, Leőwey vagy a Nagy Lajos?

2013. aug. 23. 18:28
 1/9 anonim válasza:

Nos, én Leöwey-s voltam kemény 2 hónapig. Ami ott van az maga a trágya! A város legnagyobb pávái meg p.csái vanna ott és megy a drogozás a wc-ben! Fegyelem:0.

Átmentem a Babitsba, rohadt jól érzem magam, mindenki jófej, tanárok, osztálytársak egyaránt, egy drogossal meg debillel nem találkozol (na jó, azért van mondjuk 2-3 debil, de az hol nem?). Csak ajánlani tudom a Babitsot! :) Egyébként mindenki azt mondja a Leöwey-ről is meg a Babitsról is, hogy hú, de nehezek, de egyik sem vészes. Tanulgatni kell, megszakadni nem. Babits!!! :)

2013. aug. 23. 18:36
 2/9 A kérdező kommentje:
1. válaszolónak üzenem: Köszi a tippet, Babits eggyel előrébb lépett a listán.:)
2013. aug. 23. 18:42
 3/9 anonim válasza:

Én is a Babits-ot tanácsolnám, az a legjobb gimi a városban mindenféle szempontból. A tanárok többsége rendes, jófej. A közösség is klassz, lehet egymásra számítani, jó a társaság. Tanulni kell mondjuk fizikából, de a többi tantárgy nem egy nagy dolog. A Babits nagyon jó választás lenne! :)

Egyébként mi a "lista"? Melyik suli hol áll?:) És milyen tagozatra gondoltál?

2013. aug. 23. 18:50
 4/9 anonim ***** válasza:

Ez egy elég bonyolult kérdés, mindenkinek más való. Pl. ha tudod már, hogy később humán, vagy reál területtel szeretnél inkább foglalkozni, az is lehet egy szempont. Vagy akarsz-e 2 tannyelvűbe menni, stb.

Nem lehet megmondani melyik a legjobb, mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai is. Nagy Lajosba főleg akkor érdemes menni, ha vallásos vagy. Nem előfeltétel, de elég valláscentrikus, szigorú iskola. Leőwey is erős. Ha később orvos akarsz lenni, akkor Leőwey vagy Nagy Lajos a nyerő.

Babits is erős. Janus sem rossz, eléggé feltörekvőben van az utóbbi időben, sokan ezt tartják a legerősebbnek. De ismerek olyanokat, akik oda járnak, nem rajonganak érte. Kodály vagy Árpád sem rossz, ott könnyebben meg tudod magad valósítani. Én az Árpádba jártam, és nagyon szerettem.

2013. aug. 23. 18:55
 5/9 A kérdező kommentje:

2. válaszoló: A Babitsról azt hallottam sokan drogoznak, amúgy féltestvérem is oda járt régebben. A lista, szerintem: Nagy Lajos (hiába, barátaim is oda járnak, ők nagyon szeretik, jó helyen van, erős..) aztán talán a Babits, Leöwey és a Jannus. Bár ki tudja lehet hogy rajz szakra megyek, a Művészetibe:) Sok lehetőség van.

3. válaszolónak: Leöweybe nem hiszem hogy mennék, kicsi az esély, orvos pláne nem akarok lenni:D Jannuson sem agyaltam olyan sokat, anyának is meg van róla a véleménye.. Köszi a tippeket:)

2013. aug. 23. 19:13
 6/9 anonim ***** válasza:

Mondjuk nem igaz, hogy akkor érdemes a Lajosba menni, ha vallásos vagy. Én se vagyok az, sőt az osztályom 70%-a nem az. Elviseljük a hittant meg a misét, kikapcsolódásnak tökéletes.

Én imádok ide járni. Persze, van néhány problémás tanár, de hol nincs? Kemény a tanítás, sok mindent kérnek számon, de meg van az eredménye, meg kell nézni a továbbtanulási mutatókat, meg az érettségi eredményeket.

Babits is jó suli, szép, felszerelt, de piszok rossz helyen van, uránvárosban, azért is nem oda járok. :)

2013. aug. 26. 16:30
 7/9 A kérdező kommentje:
6. válaszolónak: Aha:) 2 barátnőm oda jár. ők sem vallásosak. szerintem jó helyen is van, igen azt tudom, mivel a babits nekem is messze van, uránvárost amúgy sem bírom xdd
2013. aug. 26. 17:44
 8/9 anonim válasza:

hmmm...

én árpádos voltam. nagyon jó suli, a tanáraimat szerettem mondjuk az osztályomat kevésbé :D de ez is változott, szerencsére a 9.0 miatt új osztályba kerültem és így minden jó lett :)

azért mondjuk érdemes tényleg meggondolni mivel szeretnél foglalkozni illetve, hogy a pte-re szeretnél e menni. ha ott tervezel tanulni akkor babits, mivel ott pte-s tanárok is oktatnak :) ide egyébként akkor is érdemes menni ha a természettudományok érdekelnek mert jól felszerelt laborjuk van :)

ha humán tárgyak érdekelnek akk tényleg a nagy lajos vagy a "lővei" a legjobbak.

ha nincs még semmilyen ötleted akkor az árpád lenne a legjobb mert ott minden van, és mindent elég keményen számon is kérnek (legalábbis mikor még odajártam ez volt a szitu).

jannusról nem sokat tudok de mikor nekem kellett gimit választanom akkor elég gyenge volt még.

amit még javaslok, hogy ha már most van olyan célod, hogy te mittom én programozó szeretnél lenni akkor eszerint válaszd meg a sulid különben kegyetlenül szívni fogsz egyetemen vagy okj tanfolyamon (egyetemen különösen). szal pl 508-ban nagyon jó a programozás oktatás infó szakon. babitsban a természettudományokra illetve az idegennyelvre gyúrnak leginkább.

szóval nézz utána alaposan mert csak a saját életed könnyíted meg ha nem haverok alapján választasz sulit, hanem az alapján, hogy később mit szeretnél tanulni! haverokat, barátokat bárhol találhatsz de MEGFELELŐ TUDÁST nem mindenhol lehet összeszedni!

2013. aug. 27. 20:51
 9/9 anonim ***** válasza:
btw, ha reál tárgyak érdekelnek, akkor a Lajos C osztály is tökéletes. Matek-infó, illetve biosz-kémia. Én az utóbbira járok, nagyon elégedett vagyok.
2013. aug. 27. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!