Van olyan aki jelentkezett egyetemre de meggondolta magát?
Inkább olyan van, hogy pl. nen kap valaki kollégimot,
de nem tudja fizetni az albérletet sem, ezért nem
kezdi el az egyetemet sem. Szommorú
Egy személyes tapasztalat: 90en kezdtük a mérnöki informatikát és a felező bulin már kevesebb, mint 30 ember volt a szakon.
Miért hagyták ott a többiek:
1) Legtöbbnek nem volt kedve tanulni és megbuktak, kirúgták őket. (nem bekerülni, hanem bennmaradni nehéz) Néhányan ilyenkor vagy másik felsőoktatást kerestek, vagy szakmát végeztek.
2) Sokan rájöttek, hogy nem akarnak számítógép mellett ülni napi 14 órákat, ha végeznek az egyetemmel, hanem egészségesebben akarnak élni.
3) Megint egy jelentős része a hallgató társaimnak (ez nem csak a szakunkra jellemző) azért hagyták ott a szakot, mert nem tetszett nekik, és találtak jobbat.
4) Néhányan ideg összeroppanást kaptak, és azért hagyták abba.
5) És végül voltak az életrevalók, akik rájöttek, hogy az egyetem csak elveszi a lehetőségeiket és lebutítja őket. Ők céget alapítottak és a tudásukból, nem a papírjukból élnek. Az egyiknek 2 millió dollárt érő programozó cége van USÁban.
Kedves lakótársam turisztikát tanult. 1 év után kiiratkozott. Tovább hallgatta az előadásokat, majd felvételizett más helyre. Így nem vesztett támogatott éveket. (akkor még volt ilyen, hogy támogatott felső oktatás)
Egyetememen, akinek nem volt pénze albérletre, az kapott kollégiumot. Aki erősen tanult, az kapott ösztöndíjat és abból el tudta tartani magát. Szociális támogatást is van az egyetemeken. Extra ösztöndíjak is vannak.
Én azért hagytam majdnem ott az egyetemet, mert nagyon kevés olyat tanultam, amit a szakmában használhatok. Sok felesleges adatot kellett bebiflázni, amit a végzősöktől megkérdezve senki sem tudott, és kiröhögtek, hogy ezzel kell foglalkoznom. Nagyon sok időt visz el az egyetem, és kevés tudást ad. Ezért magadnak kell a legtöbb értékes tudást megszerezned, ahhoz, hogy a diplomád színvonalának megfelelj. Remélem a pokolban majd azok a tanárok, akik elvették az időt az ifjúságtól, miközben nem tanítottak semmi hasznosat, szenvedni fognak! Szerencsére ez BSC rendszerben legtöbb helyen változott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!