Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Megmondaná valaki, hogy minek...

Cristo kérdése:

Megmondaná valaki, hogy minek egy zenésznek kémia-fizika-biológia?

Figyelt kérdés

Olvasás után:

[link]

Azért írtam ki ezt ezt a kérdést, mert egyrészt felháborítónak tartom, másrészt én is érintett vagyok a dologban. Jó, nem azt mondom, hogy kár, mert csak a hasznomra válik, de nem ezzel fogom keresni a kenyerem, könyörgöm. Plusz, megszűnik az olasz; mondhatni nagyon jól megcsinálták! Ráadásul a zene nyelve az olasz és hobbijaim egyike is! De most komolyan! Mi a véleményetek erről?

Tudom van egy kicsi politika-jellege is, de most vagy oda, vagy ide írom ki...

2013. aug. 21. 20:15
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
48%

Miért kellene?

A zenéhez zenélni kell, gyakorolni rengeteget, meg összhangzattan, zeneelmélet, meg sztem elemző zenetörénet.

Abszolúte nem kell se kémia, se fizika, se biológia.

Ezek csak akkor kellenek, ha érettségizni akarsz. De az nem kötelező még Mo-n. Úgyhogy hagyd a fenébe, foglalkozz a zenéléssel inkább.

2013. aug. 21. 22:17
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Például a hanghullámok terjedése fontos egy zenész számára is.
2013. aug. 21. 22:45
 13/26 anonim ***** válasza:

Egy kis biosz még nem ártott meg senkinek

Nem kell vele foglalkozni

2013. aug. 22. 00:01
 14/26 A kérdező kommentje:

Igaz, hogy van némi fizika a zenében is, bár nem tudom, hogy a zenélés mellet hányszor számítanám ki egy (pl. szubkontra A) hang frekvenciáját; de nemcsak azt tanulnánk, hanem mechanika, hőtan, elektromosságtan, fénytan stb... Mondjuk a fénytant szerettem egyedül igazán. :)

Amúgy volt olyan nálunk aki kémiából érettségizett (igaz csak egy ember, pont az idén), de ha kevesebb óraszámban le tudott érettségizni belőle, akkor minek felhalmozni a többi helyett?

2013. aug. 22. 11:12
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert a magyar oktatási rendszerről beszélünk.

(Amúgy ha már nagyon a zene egyetemes nyelvét keressük akkor az a matematika :) )

2013. aug. 22. 15:53
 16/26 A kérdező kommentje:
Lehet, de előtte nem volt ilyen, miért kellett hirtelen akkor mégis bevezetni?
2013. aug. 22. 19:46
 17/26 anonim ***** válasza:
87%
Azért, amiért nálunk természettudományi tagozaton és matek-fizika tagozaton éneket kellett tanulni. Nem volt sok értelme, de megcsináltuk. Miért van az, hogy a reálosok alig panaszkodnak a sok ének, rajz, töri óra miatt, a humánosok meg állandóan nyafognak? Ugyan úgy hozzátartozik az összes az általános műveltséghez. Ha olyan jó vagy a zenében, akkor majd elmész egyetemre és ott azt fogod tanulni.
2013. aug. 23. 20:24
 18/26 A kérdező kommentje:

Figyi, ez nem csak tagozat, ez szakközép. Nektek heti egy énekórátok van (vagy legalábbis annyinak kéne lennie). Minálunk is, de nektek nincs olyan, hogy zeneelmélet, szolfézs, zeneirodalom, hangegészségtan, népzene, kamarazene, és főtárgyóra (ami mindenkinek az, amilyen hangszeres/énekes). És én is tanultam itt két évig földrajzot, bioszt, kémiát, fizikát, művtörit.

A törit meg ígyis-úgyis tanulni kell, mert érettségi tantárgy.

2013. aug. 23. 20:59
 19/26 A kérdező kommentje:
A tagozaton meg nem t'om hogy működik, de ott nincs ennyi óra, csak max többször van egy héten az, amilyen tagozatra jársz, nem?
2013. aug. 23. 21:01
 20/26 A kérdező kommentje:
Amit persze a #18 válaszban leírtam, az nem mindegyik van mindenkinek, mellesleg kifelejtettem a kórust, és a korrepetíciót.
2013. aug. 23. 21:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!