BME gépészmérnöki karra járók! Van-e olyan szakirány
amivel végzés után az autóiparban lehet elhelyezkedni?
Bővebben lent.
Figyelt kérdés
16 vagyok, lány, a 11. osztályt kezdem szeptembertől, és mostanára sikerült eldöntenem mi is szeretnék lenni "ha nagy leszek". Az lenne a kérdésem, hogy milyen tantárgyak vannak, a rajz mennyire fontos és 2015-ben mennyire lesz szerintetek nehéz bekerülni? Kis korom óta minden érdekel ami az autókhoz, főleg a versenyautókhoz kapcsolódik. Mechanika, aerodinamika, motorfejlesztés... Matekból emeltezni fogok majd valószínűleg, fizikából középszinten szeretnék érettségizni. Angolból 10-ben leérettségiztem, megvan a középfokúm, németből is meg lesz negyedikre a nyelvvizsga remélem. Előre is köszönöm a válaszokat.
Uhh. Az azt jelenti a legújabb határozat szerint, hogy 2015-ben már minimum 280 lesz. Az elég laza, mert én a BME-re már 410-el számoltam minimum mire odaérek. Na most tényleg van min gondolkodni. :D Viszont ott is nőhet két év alatt a jelentkezők számától és átlag pontszámától függően. Nagy dilemma ez a hova menjek továbbtanulni kérdés.
2013. aug. 22. 23:17
12/27 anonim válasza:
Én 3 évet adok a sulinak és mindenki ide akar jönni. A duális rendszer miatt mindenki szeretne utána egyből munkahelyet na meg h azért fizetnek h tanulhatj? Hát az azért nem semmi. A BME-n azért 410 vagy nem tudom hány pontos de tesómék 800-an kezdték és 30 ember kaptam egy a diplomát időbe a többi lemorzsolodott vagy csúszott. Csak még nincs akkora hírneve a sulinak és nem tud senki se a duális képzésről. Most még könnyű bekerülni :DD
2013. aug. 22. 23:23
13/27 anonim válasza:
Ja a másik meg az ,hogy a Gamfon részt tudsz venni Eco maratonon profi versenyeken....
Az nagyon megéri világot láthatsz most is kinn van haverom Spanyolba viszik őket és hozzák a Kupákat a Gamfosak BME nyomába se ér...:D Akkor ott van a Pnemobil is...:D Olvasgass :DD
2013. aug. 22. 23:27
14/27 A kérdező kommentje:
Szerintem én egyszer még nagyon hálás leszek neked ezekért az információkért :D Tényleg köszönöm. :)
2013. aug. 22. 23:30
15/27 anonim válasza:
Szívesen :D Ha tudok segíteni vagy kérdésed van írj!:D
2013. aug. 22. 23:32
16/27 anonim válasza:
Bocsi a helyesírási hibákért este már kicsit fáradt voltam. :/
2013. aug. 23. 14:12
17/27 anonim válasza:
Jó, azért a BME sem egy vésztőhely. Eleve a BME-s gépészek nem indulnak ezeken a versenyeken, ahogy a BME-s építőmérnökök sem a tésztahíd építő versenyeken. Viszont más versenyeken igen, ezt így nem lehet eldönteni. Nyilván a BME egy erősebb, nagyobb múlttal rendelkező iskola, ez tény és igen, elég kemény az oktatás. Ettől függetlenül a Gamf-on is jó lehet a képzés, de hidd el, hogy sajnos, nem sajnos nem ugyanúgy tekintenek a két diplomára a munkaadók. Van, ahonnan kapásból elküldenek, ha nem BME-s voltál. :/
2013. aug. 23. 15:46
18/27 anonim válasza:
Én nem fikázni szeretném a BME-t nagyon jó suli biztos. De láttam már olyat ,hogy a cégnél Gamfos diplomás ember alatt BME-s diplomás dolgozott. Gamfos diploma is ér annyit szerintem ,mint a BME-s.
2013. aug. 23. 18:26
19/27 A kérdező kommentje:
Azt tudom, hogy ha a BME mellett döntök, lehet még keményebb lesz mint egy másik egyetem, viszont ha akarom úgyis megcsinálom! :D Az nem fog eltántorítani hogy 200-ból lehet 10-en fejezik be, mert én is benne lehetek abban a 10-ben! A kérdés jelenleg tényleg az, hogy melyikkel járnék jobban ha elvégzem. Egy olyannal ahol egyből kaphatok munkát itthon BSC után, és tanulás közben is fizetnek, viszont lehet, hogy valamilyen szinten kevesebbet fogok tudni. Vagy egy olyannal ahol lehet vért izzadok mire elvégzem, de utána jobban elismernek és sokkal nagyobb tudást szerezhetek és több lehetőségem lesz. Most tudom, hogy más egyetem is kemény de mégis azt hallom mindenhonnan, hogy a BME a legjobb annak van a legnagyobb múltja. Láttam, hogy milyen tanszékek vannak ott, amik máshol nincsenek is. Ez a Gamf-os dolog sem rossz, de mivan ha mégsem akarok ott maradni, viszont már késő lesz mert felvesznek helyettem egy BME-st valahová. Meg nekem igazság szerint eleve nem célom ebben az országban leragadni. Ma szinte egész nap ezen gondolkodtam. Most magamat győzködöm tök jó :D
2013. aug. 23. 18:54
20/27 anonim válasza:
ezek a "gyakorlatias a képzés" dolgok hatalmas baromságok, mindig jót nevetek rajtuk. látott már valamelyikőtök egy komoly motorfejlesztést? (vagy bármilyen más gép)
ezek mind elméleti dolgok, nem lerajzolom vagy összehegesztem vagy ilyesmi, hanem felírom rá a diff. egyenleteket és megoldom. ez erős túlzás persze, de azért sarkítom a dolgokat, hogy megértse az is, aki nincs benne ezekben.
de erről órákat lehetne beszélni, nem akarok megbántani senkit, csak nem értem miért kell butaságokat beszélni, pláne ha az ember nem tudja, hogy hogy mennek a dolgok egyes helyeken
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!