Az egyetemen tényleg lenne lehetőségem eltolni a tavaszi vizsgákat a nyár végére? (Semmelweis ETK-ra fogok járni)
Ha szabályosan végigjártad a félévet, akkor a rendes vizsgaidőszakban (máj-júni) kell levizsgázni.
De nézd meg a TVsz-ben, vannak-e esetleg kivételek,
de én is úgy tudom, hogy nyár végén csak az uv-sek (utóvizsgások) mennek
Köszönöm a válaszokat,meg is néztem a TVSzbenés én is úgy értelmezem hogy csak uv-zni lehet olyankor.Bonyolultnak tűnhet,de a kérdés azért lenne fontos,mert ha májusban sikerülne az érettségim,szakot váltanék,és nem akarom a második támogatott félévemet "elpazarolni",de ugye az eredményt majd júniusban tudom meg....
És ha csak egy tárgyból nem csinálom meg a vizsgát(vagy direkt elrontom...)akkor még megmarad az államilag támogatott félév,vagy akkor már egy elúszott?
Nyugodtan csináld meg/ végezd el az első két félévet az ETK-n.
Ha fel is vennének majd máshova (gondolom orvosira szeretnél), akkor ott még lesz tizenkét elhasználatlan féléved. Csak persze már csúszni nem szabad, nehogy tandíjat kelljen fizetni.
A SOTE-n egyedül még idén van/volt augusztusi vizsgaidőszak, a feltételeit nem tudom, a TVSZ-ben nézd meg. Viszont egyáltalán nem biztos, hogy ezentúl is lesz ilyen, valamikor nyár elején tárgyaltak erről, ugyanis az egyetem meg akarja szüntetni.
Viszont a támogatott féléveid sehogy nem függnek a vizsgázástól, ha szorgalmi időszakban államin aktív vagy, akkor már elhasználtad.
Az augusztusi vizsgaidőszakra gondolsz?
Elvileg - bár még nem biztos - most volt utoljára alkalom arra, hogy a májusi-júniusi vizsgákat áttolhattuk augusztusra. Mondjuk nem nagy buli augusztusban vizsgázni :)
Nekem egy könnyű tárgyat kellett áttolnom betegség miatt, de alig volt kedvem 2 nappal a vizsga előtt kinyitni a könyvet :) Szóval jobb mindent megcsinálni még tavasszal.
Egy ÁOK-s hallgató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!