Ha valaki féléveket csúszik egyetemen, az valamilyen formában meglátszik majd a diplomában is?
Szeptembertől mérnöki szakra fogok járni , ahol ugye köztudottan rengetegen csúsznak. A célom (nem kis cél) az , hogy csúszás nélkül megcsináljam , mert elég maximalista vagyok és a szorgalmammal már sok mindent elértem , ezért így más céllal nem is lenne érdemes elkezdenem.
Az érdekelne , hogy egyetemen tényleg ennyire elfogadott/megszokott a csúszás , már-már hozzá tartozik?
Van különbség pl. egy középiskolai bukás meg eközött , úgy értem , aki pl. középsuliban jó tanuló volt , az hogyan tudja ezt "feldolgozni" ? Illetve van-e értelme egy olyan diplomának ami csak sok félév csúszással jött össze ? A munkáltatók nem nézik ezt , nem indul rosszabb esélyekkel ilyenkor az ember ?
Egyáltalán az egész felfogás érdekelne tanárok/diákok/munkáltatók részéről ezzel kapcsolatban összehasonlítva mondjuk a középiskolával.
Azért tettem fel a kérdést , mert szeretnék tisztán látni és mindennel kalkulálni.
Köszönöm a válaszokat!
Ha csúsznál azzal az állami féléveid fogynak.
Igaz még én nem vagyok benne annyira ebben a dologban,de már két egyetemista volt a családban, de szerintem ez nem marad meg,hogy csúsztál.Mondjuk aki képben van a dolgokkal és tudja,hogy a mérnöki képzés mondjuk 3 év és figyelembe veszi az életkorod,akkor úgy tud kalkulálni,hogy vajon csúsztál-e. A középsulis bukást pedig hivatalosan is rögzítik,hogy nem ment át.
:)
Azt szeretném még megkérdezni , hogy honnan lehet tudni egy tárgyról , hogyha nem sikerül elsőre , akkor csúszok-e vele , és ha igen , akkor mennyit ?
köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!