Most akkor jövőre kell hogy érettségizzek egy természettudományos tárgyból?
Idén lerettsegiztem fel is vettek , de az volt a tervem h jövőre beadom a jelentkezesemet egy másik egyetemre es párhuzamosan csonaltam volna a kettőt . Csak ugye bevezetik azt a törvényt h 2014 tol kötelező egy term tudományos tantárgyból is érettségizni . Akkor most nekem. Külön le kell érettségizni es csak utána adhatok be a jelentkezesemet ?
bocs ha zavaros :) koszi !!!!
Nem kell újra érettségizned, hiszen már megvan az érettségid (érettségi bizonyítványod).
Az első válaszoló hülyeséget ír.
nem szavazták meg
és nem kell újraérettségizned
csak felhívom a figyelmet,de biztos tudod,hogy akkor duplán fognak fogyni az állami éveid,ha ha párhuzamosan jársz két egyetemre.
:)
Először is nem vezetnek be semmi ilyen törvényt.
Másodszor az érettségi tárgyakat nem is törvény szabályozza, hanem kormányrendelet.
Harmadszor pedig az érettségi örök életre szól és mindig érvényes.
Az viszont előfordulhat, hogy a kiválasztott szakon megkövetelnek valamilyen tárgyból tett érettségit, és akkor azt le kell tenni, ha pont oda akarsz felvételizni.
Első vagyok. Egy szóval nem írtam, hogy minden tárgyból újra kell érettségizni. Annyit írtam, hogy AMENNYIBEN bevezették, úgy újra kell érettségizni (egy természettudományi tárgyból). Az, hogy félreérthető volt, még nem kéne "lehülyeségeketbeszél"-ezni. Köszi!
De mint kiderült, nincs is ilyen törvénymódosítás, úgyhogy felesleges az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!