Nagy hátrány az, ha matematika alapszakra jelentkezek, viszont csak tanári szakirányt választhatok abban az esetben, ha később szeretnék mesterképzésre menni pl. : alkalmazott matematikusra v. matematikai elemzőre?
Én 20 éve tanár vagyok Magyarországon (matek, fizika szakos).
Ha csak teheted, nehogy itthon tanárnak menj!!!!
Csakis akkor, ha van, aki eltartson.
Meg akkor, ha egyre gyengébb képességű generációkkal akarsz küzdeni feleslegesen.
Meg most, hogy ez a központosítás van, és a munkaadó felé kell elköteleződni, nem a diákok felé...
Én mindenkit lebeszélek a tanárságról, többen megköszönték utólag.
Pláne matek tudással, válassz valami totál mást.
Nem mindegy, hogy az egyetemen csak egységes tanárképzés indul (5 éves), vagy indul 3 éves Matematika BSc tanári szakiránnyal (úgy tudtam, hogy a tanárképzés visszaállítása miatt ettől az évtől ilyen már nincs, de lehet, hogy tévedek). Mert ha az utóbbi indul, akkor nem nagy hátrány, nyugodtan mehetsz utána tovább bármilyen más matekos MSc-re.
A következő apróbb hátrányai vannak csak a dolognak:
- a tanári szakirányon már másodévtől kell egy második ún. minor szakot választanod, szóval el kell kezdened tanulni egy teljesen másik szak tárgyait is - valamint a teljesen értelmetlen pedagógia tárgyakat - feleslegesen, amivel végülis semmit nem fogsz kezdeni, ha nem tanári MSc-re mész utána;
- azokat a tárgyakat, amiket a tanári szakirány miatt esetleg BSc-n nem tanulsz, az MSc első évében pótolnod kell majd - maximum 2-3 ilyen tárgyad lesz;
- előfordulhat, hogy az MSc felvételihez egy-két témakörnek magadnak kell egy kicsit jobban utánaolvasni, mert nem tanulod olyan részletesen a tanári szakirányon (pl. a valószínűségszámítást).
Ennek ellenére azt mondom, hogy bele lehet vágni bármilyen szakirányon a Matematika BSc-be, ha alkalmazott matematikus szeretnél lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!