Szerintetek ha én a kormányhivatalban jelentkezem emelt szintű érettségi vizsgára, akkor?
Szerintetek ha én a kormányhivatalban jelentkezem emelt szintű érettségi vizsgára, akkor figyelembe fogják venni azt, hogy olyan iskolát válasszanak nekem, ami közel van a lakóhelyemhez?
Faluban lakom és a szomszéd városban van gimnázium, és jó lenne ha nem a megye másik végébe küldenének el érettségizni.
Van valakinek ezzel valami tapasztalata? Vagy emelt érettségire ott helyben a gimnáziumban is lehet jelentkezni?
/Nincs már tanulói jogviszonyom/
Szia! Nem tudom, hogy ez "vidéken" hogyan működik, én budapesti vagyok, de nálam ezzel egyáltalán nem törődtek. Konkrétan a város teljesen másik végébe kellett mennem, több, mint másfél órát utaztam a német emeltem helyszínére. Gondolom azért ez máshogy működik, amikor városokon, falukon kell keresztülutazni.
Az is számít, hogy az adott gimnáziumban van-e egyáltalán lehetőség emelt szinten érettségizni, sok iskola nem emeltes vizsgaközpont. De semmiképpen nem tudsz oda jelentkezni, csak akkor, ha oda jársz, szóval mindenképpen a kormányhivatalon keresztül kell neked.
Én a helyedben írnék nekik, megkérdezném, és esetleg kérvényezném, hogy abba az adott gimnáziumba kelljen menni.
A megyeszékhelyre valamelyik iskolájába is simán beoszthatnak.-
Az a valószínű
Melyik tárgyból mennél?
Esetleg előtte tudakold meg, hogy az általad kinézett suliban tartanak-e egyáltalán abból a tárgyból ősszel emelt szintűt és ha nem, akkor próbáld meg úgy kérvényezni, hogy vegyék figyelembe stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!