Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mennyire pecsételi meg az...

Mennyire pecsételi meg az életemet, ha egy felmentés miatt nem érettségizek matekból?

Figyelt kérdés
2013. aug. 6. 19:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Hát ha nem matekkal foglalkozó egyetemre mész, akkor nem mindegy?
2013. aug. 6. 19:35
 2/11 anonim ***** válasza:
Ha nem mész egyetemre akkor nem igazán.
2013. aug. 6. 19:49
 3/11 anonim ***** válasza:
Engem is felmentettek. Annyira pecsételte meg az életemet, hogy kaptam rá pluszpontot felvételinél. Matektudás nélkül is lehet egyetemre menni, nyilván akkor nem mérnöknek mész.
2013. aug. 6. 19:55
 4/11 anonim ***** válasza:
Azért arra készülj fel, hogy sok olyan szakon is, amin első ránézésre nem is gondolná az ember, van valami matekos jellegű tárgy, pl. közgáz, és ott azért gondban lehetsz.
2013. aug. 6. 20:56
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Biológiából vagy színészetből gondolkodtam a főiskolán/egyetemen. Munkáltatásnál ezek szerint akkor ezzel nem lesz baj?
2013. aug. 6. 22:15
 6/11 anonim ***** válasza:

Színészetnél biztosan nem.

Biológiánál már szerintem (főleg főiskolai/egyetemi szinten( azért már van bőven matek is.

2013. aug. 6. 22:22
 7/11 anonim ***** válasza:
Matek tudás nélkül ne akarj biosz szakra menni, nem csak a kutyusok lelki világát tanítják ott, hanem tömény sejtbiológiát, biokémiát, alapozó tárgyak között van matematika, kémiához meg elengedhetetlen a számolás. Felejtsd el. Hogy mennyire pecsételi meg? Ezek szerint mégis csak. Az összes természettudományos szakot felejtsd el és még annál is többet. Barátnőm pszichológiát tanul, neki is volt matekos tárgya statisztika vagy milyen néven. Én orvosira járok, kémiához itt is kell számolni, igaz nem nehezek, de 0 matek tudással nem fog menni. Őszintén szólva javarészt csak bölcsész szakokat tudnék mondani, ahova egyáltalán nem kell matek, ráadásul ott sem mind... sajnálatos módon a matek majdnem mindenhová kell :(
2013. aug. 7. 10:03
 8/11 A kérdező kommentje:
Ez így érthető. De gondolom, ha megbukok érettségin vagy kettes lesz, akkor sincs több esélyem, nem?
2013. aug. 7. 12:56
 9/11 anonim ***** válasza:
Nézd, hogy mennyire tudnád megtanulni a matekot - érettségitől függetlenül - az abszolút tőled függ és egyedül Te tudhatod. Viszont, ha 0 matek tudással akarsz olyan szakra menni, ahol az alapozó tárgyak egyike maga a matematika, hát az elég meredek. Én pl azt sem feltételeztem volna magamról (más sem) 4 éve, hogy képes lennék középszinten megírni egy kémia érettségit, idén viszont simán elmentem emeltre és jól sikerült. Meg kell próbálni, ha kell többször is. Nyilván nem véletlenül vagy felmentve (bár manapság nagyon sokan kapnak indokolatlanul felmentést), de ha úgy érzed, hogy esetleg meg tudnád csinálni, akkor hajrá.
2013. aug. 7. 13:34
 10/11 A kérdező kommentje:

Jogos. Lehet, hogy megpróbálom, de nekem aztán olyan hiába magyarázzák a matekot, mint egy melegnek, hogy dögös a csaj. Én azt nem fogom megérteni. És amúgy munkáltatásnál szokták ezt nézni?

Amúgy köszönöm a válaszokat!

2013. aug. 7. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!