Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az fsz képzés mennyivel más,...

Az fsz képzés mennyivel más, mint a Bsc?

Figyelt kérdés
Arra gondoltam levelezőn kezdek majd egy fsz-t bsc mellet. Az könnyeb vagy miben másabb, mint a bsc?
2013. júl. 27. 00:44
 1/4 anonim ***** válasza:

FSZ sztem rövidebb ideig tart, mint a Bsc.

Tehát pl. csak két v. két és fél éves

(BSc meg három éves)

2013. júl. 27. 00:53
 2/4 anonim ***** válasza:

FSZ csak 2 éves (régebben volt 2.5 éves FSZ, de már jogszabály szól arról hogy csak 2 éves lehet)

Általában könnyebb mint egy BSC/BA szak, persze az attól is függ, ha nagyon bevállalsz valamit hogy jó lenne gy tök más területen is végzettség, lehet hogy jobban megszenvedsz vele. Ehhez téged kellene ismerni, hogy neked mi megy nehezebben..meg mit tanulnál még..alapszak mellett.

Egyébként ugyanolyan előadás és gyakorlatok vannak és vizsgaidőszak mint másfajta képzésekben.

2013. júl. 27. 01:05
 3/4 anonim ***** válasza:

Én fsz-re jártam, idén végeztem, most megyek Bsc-re. Már megbántam az fszt, ugyanis a követelményrendszer ugyanaz, ugyanúgy vannak ZH-k, vizsgák, előadások és gyakorlatok, sőt ugyanaz a tananyag, mint a hozzá legközelebb álló Bsc-n. Egyik tanárom azt mondta, hogy az fsz-be belesűrítik a Bsc fontosabb tantárgyait, a nem annyira fontosakat pedig csak érintőlegesen. Sok tárgy más néven futott, mint a Bsc-n, de a Bsc-sekkel volt együtt az óránk, ugyanaz volt a követelmény csak a tárgy kódja és neve tért el kissé. Egyébként annyi a különbség, hogy az fsz 2 éves, a Bsc pedig 3,5. Fsz végén ugyanúgy kellett írni szakdolgozatot, meg kellett azt védeni, sőt még záróvizsga is volt. Diplomát nem adott csak egy legmagasabb fokozatú OKJ-s bizonyítványt.

Én a helyedben inkább megcsinálnék még egy Bsc-t, vagy ha államira akarsz menni (mert ugye két BSC-t nem lehet államin), akkor inkább tartogasd az állami féléveidet és csinálj majd egy Msc-t, hidd el az fsz-el nem sokra mész és nagyon megszenvedsz vele, ahhoz képest, hogy csak egy OKJ-s bizonyítványt ad.

2013. júl. 27. 01:29
 4/4 A kérdező kommentje:
Igen azt végül is tudtam, hogy csak két éves, csak magát a tanmenetet nem tudtam hova húz inkább, a középiskolaihoz vagy az egyetemihez, de köszi a felvilágosítást! Igazából azért szeretnék egy fsz-t is végezni, mert érdekel egy teljesen más szak, mint az alapszakom, szóval arra Msc-re aligha mehetnék. Ha úgy vak elvégzem fizetősön és akkor az Msc-re marad ingyen félév. Köszi a tapasztalatokat és a választ ! Észben fogom tartani!
2013. júl. 27. 06:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!