Mi alapján döntik el hogy jogosult vagyok-e kollégiumra egyetemen/főiskolán?
Figyelt kérdés
BGF-KKK -ra mekkor az esély hogy kapok koleszt?2013. júl. 25. 01:45
1/6 anonim válasza:
Első félévben a felvételi ponthatárok alapján döntik el. A férőhelyek száma alapján a legjobbak kapnak szobát . A további félévekben már a tanulmányi átlagod alapján határozzák meg, hogy felvesznek-e kollégiumba. Ha nem vesznek fel, akkor sincs minden veszve, mert van várólista, amire felkerülsz és ha van megüresedett hely, akkor felvesznek (bár ez lehet, hogy több évig is elhúzódhat).
2/6 anonim válasza:
Az elsőnek igaza van, de elvileg az is számít, hogy milyen messze laksz az egyetemtől, meg milyen a családi háttered.
3/6 anonim válasza:
egy része pontok alapján, másik része szociális helyzet alapján van kiosztva.
4/6 anonim válasza:
Hogy mennyire nyalod be magad a HÖKösöknél :'D
5/6 anonim válasza:
Első vagyok. Igen,elvileg a szociális háttér is számít,de azt azért nem írtam,mert nálunk több olyan is volt az egyetemen első félévben hogy eléggé rászorult volna,mégsem vették fel. Pl. a legnagyobb kérdőjel a volt barátom volt:Szegedről jött Győrbe tanulni, tehát az orszàg másikfeléről jött,szülei elváltak,apjával él de nincs munkahelye,alkalmi munkákból szedi össze a 40-50 ezres megélhetèsüket havonta,volt baràtom iskola mellett dolgozott.A meglepő:az első évben nem vették fel kollégiumba. Második évben sikerült bekerülnie úgy,hogy nagyon jól tanult és ismert valakit aki ott hagyta a kolit,így külön kérvènyezték,hogy hadd mehessen a helyére.
6/6 anonim válasza:
elsősöknél a mi koleszunk sem nézi a szociális helyzetet, csak a tanulmányait, tehát a felvételi pontjait
aztán később, felsőéveseknél már nézik a szociális helyzetet is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!