Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Alaptámogatás? Mi ez az...

Alaptámogatás? Mi ez az egyszeri támogatás? Mindenki megkapja?

Figyelt kérdés
Most először fogom elkezdeni az egyetemet, félárva vagyok, és az 1 főre jutó kereset a béka hátsója alatt van. Mekkora lehet ez az összeg (minimum, és maximum is érdekel), illetve mikor folyósítják?
2013. júl. 21. 13:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ezt akkor kapod, ha jogosult vagy szociális ösztöndíjra (te a leírtak alapján az vagy). Igényelni kell, és bizonyítani mindent a megfelelő papírokkal. Fontos, hogy nem automatikusan adják, hanem igényelni (megpályázni) kell.

Érdemes tudni, hogy kizárólag államilag támogatott képzésen tanuló hallgató kaphat!

Nálunk kb. 60.000 forint volt.

A folyósítást nem tudom, nálunk azt hiszem október elején volt valamikor az igénylési határidő, aztán még elbírálják, ellenőrzik stb. és csak utána utalják valamikor.

Alapvetően nyilván egyetemfüggő a dolog, de nálunk így volt.

2013. júl. 21. 14:12
 2/11 A kérdező kommentje:
köszi a válaszod! tehát akkor ez még nem zárja ki a rendszeres szoc. támot, ugye? még egy kérdésem lenne, hogy 1 összegben érkezik, vagy havonta? kicsit szomorú vagyok, mert minden bevétel később fog érkezni, még a diákhitel is, és pont költözéskor lenne rá a legnagyobb szükség.. kaució, stb :/ természetesen államilag támogatott, nappali képzésre megyek!
2013. júl. 21. 14:20
 3/11 anonim ***** válasza:

Lehet a nappali tagozat is feltétel, de ez a te esetedben lényegtelen.

Úgy tudom egy összegben érkezik.

Nem zárja ki a szociális ösztöndíjat, pont hogy azok kaphatják meg, akik leadták a kérelmet a szociális ösztöndíjra és jogosultak is rá.

Egyébként a szociális ösztöndíj is csak október-november környékén fog érkezni, mivel előtte még van a megpályázás meg az eldöntés is.

Egyébként érdemes lenne megnézned még a Bursa Hungarica nevű dolgot is, ez is ilyen támogatásféle az önkormányzattól.

2013. júl. 21. 14:24
 4/11 A kérdező kommentje:
rendben, köszi a válaszod! megnézem a bursa hungaricát is. ezt a helyi önkormányzatnál kell kérni, igaz?
2013. júl. 21. 14:26
 5/11 anonim ***** válasza:
Azt hiszem igen. De erről nem tudok semmit, csak hogy ez is ilyen támogatás. Neten nézz utána, ha jól tudom, az önkormányzat adja.
2013. júl. 21. 14:27
 6/11 anonim ***** válasza:

Itt egy régebbi cikk az de az eltelt két év óta nem változott semmi, ebből minden benne van.

[link]

2013. júl. 21. 14:44
 7/11 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm, ez hasznos volt!
2013. júl. 21. 15:20
 8/11 anonim ***** válasza:
ez egyszeri 60 ezer. most már a félárvaság nem elegendő hozzá, hogy megkapd. ugyanúgy kell rá pályázni, mint a szoctámra, csak itt mégszigorúbbak a feltételek. mikor én voltam elsős (4 évvel ezelőtt), akkor elég volt csak azt bizonyítani, hogy félárva vagyok más papírt be se kellett adnom és kaptam a havi 11900 szoctámot + a 60 ezres alaptámot. mondjuk ez elég igazságtalan rendszer is volt, mert én sokkal jobb anyagi helyzetbe voltam a félárvaságtől függetlenül, mint a szobatársam és ő mégse kapott semmit.
2013. júl. 21. 16:57
 9/11 A kérdező kommentje:
ja, értem, köszi a válaszod! és ha csatolom hozzá, hogy anya 4 órában nettó 42ezer forintot keres? mire beadom a kérelmet, addigra már az özvegyi nyugíj sem fog járni, csak ez marad.
2013. júl. 21. 17:33
 10/11 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok: azzal szerintem megkapod. sokat számít az egy főre jutó kereset, de nagy százalékba figyelik még a távolságot a lakhely és a suli között és a testvérek számát.

csak arra figyelj, hogy ha meg is kapod, nem fogják egyből utalni. én is azt hittem annak idején, hogy szeptember végén tuti jön, aztán akkor okés lesz, de csak novemberbe kaptuk először. persze akkor visszamenőleg mindent, de addig is élni kellett valamiből.

2013. júl. 21. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!