Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » DE, BME, BGF, melyikben jobb...

DE, BME, BGF, melyikben jobb a gazdálkodás és menedzsmentet elvégezni? Melyik elvégzése után "garantált" a munkalehetőség?

Figyelt kérdés
(természetesen nagyon sokat tanulnék, szóval nem bulizni mennék) jövőre végzek és a pontjaim is meglesznek hozzá!
2013. júl. 18. 13:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

A BCE-n a legmagasabbak a pontok, nem véletlenül. Még a BGF-nél is jobb.

A PSZ alatt pénzügy és számvitel szakot értettem, mint minden szakmabeli, nem pedig egy kart.

2013. júl. 19. 15:11
 12/18 anonim ***** válasza:

Milyen érdemi összefüggést látsz a pontok és a képzés minősége között?

Felesleges erről vitázni, Magyarországon nincs normális üzleti képzés sehol. MBA kivételével talán, de ahhoz alapdiploma kell.

Nem az a lényeg, hogy te ott nagyon jól tanulj hanem, hogy meglegyen az affinitásod és az elkötelezettséged egy bizonyos terület felé. Kezdj el arra építkezni, fejlődni, kapcsolatokat szerezni stb. Hiába végzed el szín 5-ösre, nem ez a fontos. Nem az iskolai tananyaggal kell mindenáron foglalkozni.

2013. júl. 19. 16:57
 13/18 A kérdező kommentje:

Igen ,persze, hogy elkötelezném magam és a cél az, hogy minél jobb és több kapcsolatot építsek ki , éppen ezért gondolom azt, hogy a BGF a jobb választás, mert ahogy hallom elég gyakorlatias. Valamint a gyakorlatomat külföldön is el tudnám végezi. A BCF-ről meg azt hallani ,hogy szinte csak az elméletre mennek rá.

Már most vettem könyveket amik ilyen témákkal foglalkoznak ! Én elhivatott vagyok, és biztos ,hogy nem leszek szín 5 az egyetemen , mert nem vagyok olyan magolós.

2013. júl. 19. 17:42
 14/18 anonim ***** válasza:

BCE, nem BCF. Óriási különbség.

Egyébként ja, marha elméleti, végülis csak 2 komplett gyakorlókönyvet kellett megoldani az egyik tavalyi tárgyhoz.

2013. júl. 19. 21:58
 15/18 A kérdező kommentje:

Bocs elírtam a nagy sietségemben. És tudom, hogy nagy különbség :D

te oda jársz egyébként?

Nem tudom akkor most melyik a jobb BCE vagy BGF?

2013. júl. 20. 08:55
 16/18 anonim válasza:

BCE- re nem jutsz be, csak ha 400 felett vannak a pontjaid, sőt 430 a költségtérítéses gazdalkodás menedzsmentre a ponthatár már, 470 volt a kermarkra....

Azért annyira jó a neve, mert nagyon jó náluk a rendszer.

És azok a diákok kerülnek be akiknek a legmagasabb a pontjuk, a legokosabbak.

A BGF nagyon nehéz, viszont kevésbé elfogadott a diploma, jobban mutat a Corvinus az önéletrajzban, hiába szenvedtél többet a BGF-en.

Sajnos sokan úgy gondolkoznak, hogy az egyetemi diploma többet ér (BME, BMC)

2015. febr. 10. 14:09
 17/18 anonim válasza:
* BCE
2015. febr. 10. 14:10
 18/18 A kérdező kommentje:
Végül BGF pénzügy és számvitelre mentem,és igen sajnos a BCE elfogadottabb,de több ismerősöm is megerősítette,hogy könnyebb ott elvégezni,mint nálunk. Iszonyat sokat kell gyakorolnom ,(most is épp azt csinálom csak szünetet tartok). Nagyon szeretem ezt az iskolát,nem bántam meg,hogy ezt választottam még,ha le is nézik..
2015. febr. 10. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!