Van itt olyan aki emelt töriből minimum 80%-ot írt?
1. vagyok
84%-os lett.
Amúgy ajánlok pár könyvet:
(ebben mondjuk elég sok felesleges dolog benne van, de hasznos könyv)
(ezt minden évben kiadják. Viszont csak egy alapot ad, mivel nagyon röviden vannak benne a tételek, önmagában édeskevés)
+ a 4 db Száray könyv és az órai jegyzetek
Ezenkívül nem nagyon kell más, azért nem kell történésznek lenni az érettségihez.
Ja, még annyit, hogy szóbelire viszont érdemes más könyveket is átnézni, mert van pár tétel, ami gyakorlatilag nincs vagy csak minimálisan van benne a tankönyvben.
És hasznos, ha megosztjátok egymás között a kidolgozott tételeiteket, pl. törifaktosok között.
Köszi. Fakton több anyagot lead a tanár általában, mint ami a tankönyvben van?
Mert nem tudom elképzelni, hogy kell olyan is emeltre, ami mondjuk nincs benne a tankönyvben valamilyen formában. Ezért utáltam az alapórát. Konkrétan minden le volt írva nagyrészt a tankönyvben, de a tanár onnan diktálta állandóan.
Én csak most leszek töri faktos, utolsó évben, szóval húzós lesz. :D
És egyébként az esszénél nagyon szigorúan pontoznak?
Nálunk van olyan tanár fakton, aki csak a tankönyvet egészíti ki. Viszont van, aki sokkal többet tanít. Mi ebből készültünk: [link]
van emelt és közép is, nagyon jól összefoglal mindent, vázlatosan és érthetően.
ugyan én tavaly érettségiztem, nem idén de azért válaszolok.
Nálunk fakton adta le a tanár az emelt anyagot (kibővítettet) az órain meg csak a közepet. Külön könyvet nem vettünk rá, csak amit órán használtunk + én szóbelire szereztem be egyet.
Az esszéről is kérdeztél: javító függő, nekünk iszonyat bunkó tanár(ok?) jutott. Bunkó üzeneteket hagyott nekem az esszéknél ^^ örüljön, hogy nem tudtam meg ki javította :D ....de szóbelin normálisabb tanárokat fogtunk ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!