Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » BGF vagy DE? Meilyk a jobb?

BGF vagy DE? Meilyk a jobb?

Figyelt kérdés
Eredetileg DE-re mentem volna nemzetközi gazdálkodásra, de végül el kezdtem nézelődni Budapesten. Sajnos a BCE/BME elég drága, a BCE közszolgálati szak és emberi erőforrások még csak csak beleférne,de a közszolgálati nem indult évek óta, a HR-ről meg azt mondják h szar. Tehát itt vetődött fel a BGF ötlete, nagyon tetszik a pénzügyszámvitel DE sokan azt írják h ez is csak egy szar főiskola ahol agybafőbe szivatnak, nem ér többet mint a többi főiskola. Ja és igen, ha ilyen jó akkor mért csak fősuli! Teljesen elbizonytalanodtam. Ezért kérdezem egy vidéki egyetem mint a DE (ami amugy eléggé link gazdaságiban) vagy ez a BGF lenne a jobb?? A DE mégis egyetem...És itt jön még szóba a negyedik egyetem amit preferálok, ez pedig az NKE. nagyon vonz hogy új, sok lehetősége van a "kormány egyetemeként". az a baj h államigazgatási terület ez. Amit ugyanugy szeretnék csinálni, de azt hallottam h nem ér semmit és csak "butított jog" . Viszont leszögezem, jogot nem fogok tanulni. És az NKE-nek az új terve gyönyörűszép, szívesen járnék oda is, ahogy a BCE-re és a BGFre és a DE-re is. Segítsetek! Teljesen elvesztem!
2013. júl. 14. 20:30
 1/2 anonim ***** válasza:

A bolognai rendszer óta nincs különbség egyetem és főiskola között. Annyi köztük a különbség,h pl. egyetemek indíthatnak doktori kézpést, főiskolák nem, és egyetemeken gyakoribb vmilyen kutatások stb. előfordulása.

Gazdasági képzések közül a BGF és a BCE van a toppon, ezt bárki megmondja neked. Mikor a BGF-et még máshogy nevezték, már akkor is, tehát a kezdetek kezdete óta pénzügy-számvitelt tanítottak, egészen mostanáig (előző hónapban volt ugye,h a nyugdíjaskorú tanárokat elkellett küldeni a sulikban) az ország legnagyobb számviteli szaktekintélyei közül is tanítottak is, pl. aki a hatályos magyar számviteli törvényt készítette, és nem hiszem h azért tanított itt, mert máshol nem látták volna szívesen...

Az igaz, hogy a tanszékek/tanárok szeretnek nyomorgatni és így az egész nem túl hallgatóbarát, de sztem pénzügy-számvitelből BGF-en van a legjobb képzés.

Debreceni Egyetemmel kapcsolatban nincs tapasztalatom, de sokkal könnyeb lehet, mivel ha itt valaki úgy érzi,h nem tud végezni vagy nagy nehézségei vannak, akkor átjelentkezik Debrecenbe és ott végzi el a képzést (nagyon sok ilyen volt utóbbi az években).

2013. júl. 14. 23:24
 2/2 anonim ***** válasza:
Debrecenben a béka segge alatt van a pénzügy és számvitel képzés, sőt szerintem az egész agrárcentrum kukába való.
2013. júl. 15. 02:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!