Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egyhazi iskolabol kesobb...

Egyhazi iskolabol kesobb lehetnek belole problemaim?

Figyelt kérdés
most egy sima gimibe jarok, de nagyon nem szeretem az iskolat, a tanarokat, allandoan pofara osztalyoznak, cseszegetnek.. elegem van mellesleg nagyon kinezik azokat akik nem ugy oltozkodnek, viselkednek mint "ok" .. tehat atszeretnek menni egy egyhazi suliba, de anya nem enged mert szerinte kevesebb eselyem van bejutni egy egyetemre h ha vallasos suliba jarok ( szegedi t. egyetemre szeretnek menni, tanarnak keszulok, de a kozmetikai is erdekel)
2013. júl. 14. 19:58
 1/9 anonim ***** válasza:
81%
Semmi összefüggés az egyetemre való bejutási esélyek és aközött hogy a középiskolád állami egyházi vagy alapítványi esetleg. Esélyed a középiskolai jegyeidtől függ, illetve az érettségi eredményedtől.
2013. júl. 14. 20:02
 2/9 anonim ***** válasza:
45%
Egyházi suliban az szokott lenni hogy nem engedik a lányoknak a köröm festést, a hajfestést, a szoknyát, a térdgatyát, a rövidgatyát, az olyan felsőket amikből ki van a melled a vállad, csakis zárt cipőt lehet hordani. Ha ez a vallásos suli egy gimnázizum akkor ugyanannyi az esélyed bekerülni egyetemre mint egy normál gimiből. Szakközépből már nehezebb lenne a dolgod bár az sem lehetetlen.
2013. júl. 14. 20:11
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
a mi városunkban is van egyházi gimnázium. én nem oda járok, de vannak ismerőseim onnan és semmi hátrányuk nem származott belőle. sőt, egy csomóan neves egyetemekre kerültek be érettségi után.
2013. júl. 14. 20:21
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A továbbtanulás egyáltalán nem attól függ, hogy az iskolád egyházi-e vagy nem. Én egyházi gimiben végeztem és egyáltalán nem bántam meg, hogy ezt választottam.

Szerintem a tanárokon múlik sok minden, meg persze azon, hogy milyen szorgalmas az ember.

Azért ajánlom mindenkinek az én iskolámat, mert itt teljesen más a hangulat, és az "egyházi" része is tényleg rengeteg élményt nyújthat. Ha tanárnak akartam volna menni, akkor a tanáraim igazi példaként állhatnának előttem.

Az egyik előző válaszoló válasza pedig nem teljesen pontos: nálunk mondjuk a körömlakk (akár a fekete vagy a vörös is) vagy a rövidnadrág is simán belefér a házirendbe, és szerintem már ritka az az iskola, ahol ezt teljesen megtiltanák.

2013. júl. 14. 21:11
 5/9 anonim ***** válasza:

Hányadikba jársz?

Lány vagy?

2013. júl. 14. 23:20
 6/9 A kérdező kommentje:

koszonom mindenkinek a valaszat! ment a zold kez :)

utolso: lany vagyok es 10es leszek de csak a 11.et fogom ott kezdeni..

2013. júl. 15. 04:46
 7/9 A kérdező kommentje:
szerintetek akkor keso mar atmenni?
2013. júl. 15. 04:46
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem nagyon fontos 2 év áll előtted, ha úgy gondolod menj át abba a suliba, hátrányod nem lesz belőle.
2013. júl. 15. 09:16
 9/9 anonim ***** válasza:

Szerintem nyugodtan átmehetsz, én bánom, hogy nem egyházi gimibe jártam, mert voltak hasonló gondjaim. Amúgy meg tudom erősíteni, hogy nem számít, hogy állami vagy egyházi középiskolába jár-e valaki. Miért is számítana? Nagyon színvonalas egyházi iskolák vannak, az érettségi meg ugyanaz, mint máshol, alapvetően arra készítenek fel.

Esetleg az lenne hátrány, ha szakközépből szeretnél egyetemre kerülni, de az sem lehetetlen. Hozzánk jár nem egy olyan hallgató, aki szakközépből jött és nem mondanád meg róla, mert ugyanúgy, sőt van, aki egyszerű vidéki szakközépből jött, de jobban tanul, mint aki pesti jó nevű gimiből. A szorgalmon és az akaráson múlik.

2013. júl. 18. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!