Szerintetek melyik a legjobb ELTE gyakorló?
A Trefort tényleg jó
Persze attól is függ, melyik tárgy(ak)ból
Matekból, fizikából jobb az Apáczai
(Inkább magyar.)
Tanárnak, diáknak egyaránt. :)
Tanárok mesélhetnek milyen volt ott tanítani, a gyerekek, hogy viselkedtek stb. :)
Igazság szerint mindhárom ELTE gyakorló kimagasló színvonalú. Az Apáczai inkább a természettudományokban erős, míg a Trefort és a Radnóti valamivel közelebb áll a humán tárgyakhoz.
A középiskolai rangsorok általában a Radnótit szokták egyébként legjobbként kihozni a három közül, de nincs köztük olyan nagy különbség.
Szia!
Szerintem talán a Radnóti a legjobb, de mind a három nagyon erős és jó. A radnótiban nagyon jó tanárok vannak. Inkább humánosnak szokták mondani, de szerintem ez nincs így. A természettudományokban is van eppen olyan erős. Én csak ajánlani tudom! Szintúgy a másik két ELTE gyakorló iskolát is, tényleg kiemelkedően magas a szinvonaluk.
Rangsorok alapján régebben az Apáczai szerepelt ezek közül a legjobban, ma már a Radnóti. Talán OKTV-eredmények alapján nézve még mindig az Apáczai az első a 3 közül, de a Radnóti sem sokkal marad el, ha épp elmarad. Igazából nincs sok különbség színvonalban ezek között (de említhetném akár a Fazekast is). Ha érdekel a tanulás, mindegyikben megfelelő közegre lelsz.
Ha komolyan érdekel a kémia, hogy majd abban az irányban mennél tovább, akkor talán érdemes az Apáczai felé hajlani, a komplex tagozatukon kiemelkedően oktatják (első évben rengeteg kémia óra van és labori gyakorlatok is!). Más tárgyak esetén szerintem nem lehet kiemelni egyik sulit sem.
Azt ne felejtsük, hogy a statisztikákon kicsit torzít, hogy melyik iskolában hány évet töltenek el a diákok (és az előképzettségük rendszerint nem mérhető ezen iskolák színvonalához): az Apáczaiban a legkevesebbet, Radnótiban a legtöbbet, Trefort a kettő között. Az Apáczai némileg gyengébb nyelvi eredményeiben ez is tükröződhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!