Tanulmányi és Vizsgaszabályzat változásai/módosításai visszamenőlegesen vonatkoznak azokra akik régebben kezdtek, szerintetek? Debreceni Egyetem TTK-n vagyok amúgy és a HÖK-öt képtelenség elérni, mert zárva vannak :S
első vagyok
ez esetben érvényes rád. Mindig az aktuális szabályzatot kell figyelembe venni tudtommal bármikor is kezdtél ott.
-szintén Debreceni egyetemi-
Biztos be lehet számíttatni elvégzett dolgokat.
Csak kérvényezni kell
Már kezdem érteni kedves kérdező a dolgot!
Akik a 2012/2013. tanév I. félévében létesítettek hallgatói jogviszonyt, a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 59. § (4) bekezdése értelmében ugyanazon tárgyból legfeljebb hat alkalommal vizsgázhatnak sikertelenül, hat elégtelen jegy beírását követően a hallgatói jogviszonyuk megszüntetésre kerül.
A hat elégtelen vizsgajegy bejegyzését követően a felsőoktatási intézménynek törvényi kötelezettsége a hallgatói jogviszony megszüntetése, a törvény alkalmazásától sem méltányossági jogkörben, sem más, indokolt esetben nem tekinthetünk el.
E szabály nem vonatkozik azon hallgatókra, akik 2012. szeptember 1. napja előtt létesítettek hallgatói jogviszonyt.
Azért másoltam ide neked a fentieket, mert vannak olyan esetek amikor a tv. miatt nincs lehetőséged jogorvoslatra.
A konkrét dolgaidat kellene tudni a válaszhoz, meg azt hogy mikor kezdtél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!