Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tényleg ilyen rossz a SOTE...

Tényleg ilyen rossz a SOTE ÁOK a többi orvosihoz képest?

Figyelt kérdés

Eddig mindig azt hallottam, hogy mind a négy egyetem ugyanolyan jó, ezt el is hittem, de!

Mióta véget ért az érettségi, olvasgatok fórumot meg itt is kérdéseket, beszélgetek orvosira készülőkkel, és valahogy mindig az lesz a vége, hogy a pesti egyetem nagyon rossz, minden hallgató nagyképű, a társaság borzalmas, és az oktatás színvonala se jó, csak a híre nagy. És hogy minek jelöltem egyáltalán meg, menjek inkább Szegedre vagy Pécsre, sokkal jobban járnék mint ezzel a büdös ronda várossal.

Ennek van alapja, vagy csak elfogultság? Vagy megunták hogy páran a SOTE-t tartják jobbnak csak mert pesti, és így kompenzálják?

És ha igen, miért? Komolyan rosszabb az oktatás? A város maga nem zavar, itt élek, én szeretem, nem akarok innen elmenni (persze bejelöltem a vidéki egyetemeket is, oda is szívesen mennék, csak itt vannak a barátaim, olcsóbb is stb.), és mivel mindjárt vége a sorrendmódosításnak, valószínűleg nem is fogok, mivel van elég pontom. :)Előre is köszönöm a válaszokat.

2013. júl. 10. 16:30
 1/6 anonim ***** válasza:
50%
Múltkor beszélgettem egy orvossal, aki debrecenben végzett. Azt mondta, ha nagyobb karriert akarok befutni, a Semmelweisre menjek, mivel fizetésben nagyon megnyílvánulnak ezek a dolgok. Innentől kezdve pedig, hogy azt mondják, hogy Pestre a nagyképű, sznob társaság jár, az egyéni probléma:D
2013. júl. 10. 16:32
 2/6 anonim ***** válasza:

A maximálisan elérhető tudásszintben, nem nagyon van különbség.

Inkább a minimálisan átengedettekben.

Azért tudni kell,hogy csak 5öst minden tárgyra Debrecenben eddig egy ember szerzett, ő 2012-ben végzett.

Óriási kitüntetések, egyebek.

2013. júl. 10. 16:48
 3/6 anonim ***** válasza:

A főváros valóban elég (lég)"szennyezett".

Én is inkább mennék Debrecenbe.

Persze akinek meg az messze van, mert pl. győri

(dunántúli), az mégis inkább megy Bp-re

2013. júl. 10. 16:56
 4/6 anonim ***** válasza:
11%
Nem rosszabb az oktatás, csak talán a SE-n szigorúbbak is.
2013. júl. 10. 16:57
 5/6 anonim ***** válasza:

Én is nézegettem fórumokat, és mindig elképedek sotésként, hogy mennyi marhaságot összehordanak.

Vádolhatják nagyképűséggel a sotésokat (hülyeség! senkit nem érdekel hogy mások hol szerzik a diplomájukat), de egy nagyarcú SE-s semmivel sem rosszabb, mint a névtelen fórumokon vagdalkozó vidékiek, akik valószínűleg kisebbségi komplexusukat így próbálják enyhíteni. Nézhetjük persze onnan is, hogy nekik is sz.r, mivel állandóan azzal kell szembesülniük, hogy kevéssé tájékozott emberek egy lépcsőfokkal lejjebb pakolják őket, csak mert "vidék".

Mindenesetre felesleges az ilyen hülyeségekre hallgatni, ugyanazt a diplomát kapod, a kezedben meg mind a négy helyen ott a lehetőség, hogy alkoss. Az hogy valaki él vele vagy sem, az nem egyetemfüggő.

A SOTE-ról annyit, hogy így másodév után tök jól érzem itt magam, a tanulmányaim rendben mennek, sokat dolgozom is érte. Rendszeresen járok kórházba önkénteskedni, a tudásomat hasznosítani is tudom, annyira nem lehet akkor borzasztó az oktatás. Nem igaz, hogy rideg hely, és nem családias, rengeteg barátom, ismerősöm van, bár nagyon nagy az oktatói létszám is, segítőkészek, és ha valami igazán érdekel, bárhol szívesen fogadnak - legyen az elméleti részleg vagy klinika. Ne félj tőle, jól fogod itt érezni magad :-)

2013. júl. 10. 19:02
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat. :)

Utolsó, nagyon megnyugtattál, sok sikert a többi évhez. ;)

2013. júl. 11. 01:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!