Egyetemeken mi az a gólyatábor? Mit takar ez a kifejezés?
Rendszerint bulizásról, feladatokból, piálásból, ismerkedésből áll. Ha nyitott vagy, szeretnéd megismerni a felsőbb éveseket, vagy a társaid, akkor érdemes elmenni.
Nekem még van 2 évem a szakmai képzésből, de amit kinéztem egyetemet, ahová megyek, tuti hogy ott leszek a gólyatáborban :)
Még "gólyabál" is szokott lenni.
Az mindig az elsősöknek van.
Akik valamilyen suliba abban az évben mennek először.
"Gólyatábor"- régen dolgoztak a gólyatáborosok.
Pl. a mezgazdban.
Pl. alma szedés meg hasonlók.
A gólyatábor általában még az iskola hivatalos megkezdése előtt van és általában "vidéken".
Régebben tényleg munkával volt egybekötve.
De amellett meg lehetett ismerni pl. a csoporttársakat.
7.-nek:
Változó, általában augusztusban valamikor (nálunk gimiben augusztus közepén volt). De beiratkozáskor úgyis megmondják.
Egyetemen nálunk szeptember elején volt (mivel a tanítás csak szeptember közepén kezdődött). De máshol már augusztusban megtartották. Szóval ezért mondom, hogy elég egyetemfüggő, de a "törzsidő" az augusztus-szeptember. Július 24-e után az egyetem, ahova felvettek, fog küldeni egy tájékoztató levelet, abban benne lesz minden a gólyatáborról (és valószínűleg a honlapra is kiteszik majd a tudnivalókat). (Már csak azért sem lehet az egyetemi gólyatábor augusztus előtt, mert akkor még nem tudni, hogy kit vettek fel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!