Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » 9. -esek,10. -esek! Ti már...

9. -esek,10. -esek! Ti már csináltatok valamennyit az 50 óra önkéntes munkából?

Figyelt kérdés

2013. júl. 8. 17:30
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Nekem az osztályfőnök mondta,hogy még fölösleges elkezdenem.
2013. júl. 16. 13:26
 22/26 inga77 válasza:

Egyedül nem lehet 'csak úgy' elkezdeni- az iskolának (vagy vki felelős személynek) tudomása kell lennie arról, hogy mit csináltok. Gyakorlatban kb úgy működik, hogy a suli felméri hova tudtok menni, készít egy listát, ezt leadja a felsőbb vezetésnek; a tanulók pedig a megkezdés előtt kötelező tájékoztatáson vesznek részt.

Komolyabb tudást/hozzáállást igénylő helyekhez (idősek otthona, kórházi munka) komolyabb felkészítés szükségeltetik. Az egyházi iskolákban erre sok időt, energiát fordítanak.

Biztos lesz majd olyan opció, hogy ha a tanuló tud igazolást hozni vmilyen helyről, akkor lehet oda is menni- de még ez a gyakorlatban nagyon homályos hogyan fog működni. Mindenképp várjátok meg a suli mit mond- ami nekik sem egyszerű, mert a feladatot kiadták a minisztériumból, és a gyakorlati részét pedig a sulikra utalták. Pedig csak Miskolcon és környékén 80ezer munkaórát fog mindez jelenteni 2016-ig.

2013. júl. 23. 09:06
 23/26 anonim válasza:

Én most leszek 9-es.

Ha nem lenne probléma valaki el magyarázná, hogy ez, hogy menne és mihez kell?

2013. júl. 25. 07:58
 24/26 anonim ***** válasza:
Utolsó, ha te most leszel 9.es neked ezzel még nem kell törődnöd az ofő jövőre majd elmagyarázza. Amugy én most megyek 10 be nekem már év közbe is meglett vmenyi, de hétfőn megyek majd még kórházba :)
2013. aug. 2. 21:59
 25/26 inga77 válasza:

Ha most lesz vki 9-ikes, pont hogy ő beletartozik az elsők közé, akik 2016-ban fognak érettségizni, és ők az első évfolyam akiknek kötelező az önkéntes munka!!!

Ha most lesz vki 10-ikes,akkor az illető 2015-ben fog érettségizni, tehát nekik nem kell a törvény szerint önkénteskedni- az megint más, mikor vki eleve egyházi iskolába jár és ott az elvárás, kötelező.

Az önkéntes munka körülbelüli menete:

-Iskola kiállít egy listát, amiről lehet 'válogatni', vagy igazolással ti is vehettek fel kapcsolatot vmilyen intézménnyel (ezeket az iskola oldaláról vkinek le kell ellenőriznie.)

-Adott munka előtt iskola tájékoztatót, felkészítést tart. Bizonyos esetekben az adott helyszín is felkészít- van ahova kell is; akár ki is derülhet, hogy a jelentkező egyáltalán nem alkalmas pl gyerekfelügyeletre.

-Vmilyen elszámolólapra, vagy naplóba kell vezetni a jelenlétet.

- 4 évre egyenletesen kell letudni az adott óraszámot.

- Érettségire jelentkezéshez mellékelni kell az önkéntesmunkáról szóló papírokat.

Elvileg így vhogy, de ez sosem volt próbálva, a felsőbb hatóságok meg csak kiadták a suliknak, hogy csinálják- tuti, hogy sulinként más-más megoldást fognak találni.

Van olyan o.f. aki megmondta, hogy 42 gyereket nem fog szélnek ereszteni, hanem a helyi vadasparkba megy majd az egész osztállyal egy évben egyszer vagy kétszer takarítani.

Nem lesz egyszerű.

2013. aug. 8. 19:47
 26/26 anonim ***** válasza:

2012-2013-ban voltam kilencedikes most megyek tizedikbe akor számold ki h pont 2016-ban érettségizek. Tehát rám már vonatkozik..

-10.2013-2014

-11.2014-2015

-12.2015-2016

2013. aug. 8. 23:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!