Mérnökinformatikára készülök, mennyire hátrány az ha informatika helyett fizikát tanulok?
Figyelt kérdés
2013. júl. 7. 00:40
1/10 anonim válasza:
Nem hátrány, előny. Még nagyobb előny, ha sok-sok matematikát tanulsz.
2/10 anonim válasza:
Nem akarlak elkeseríteni, de ezzel a szakkal nem sokra lehet menni. Ilyen hogy mérnökinfó nem létezik, ez csak a kecskeméti fősulinak az agymenése volt anno. Tanulsz infót, de nem eleget, meg tanulsz mérnöki tárgyakat, de megint nem eleget.
3/10 anonim válasza:
elözö: ez marhaság. mérnökinfóval simán el lehet menni programozónak. ugyanúgy tanulnak programozni mint proginfóv vagy gazdinfón (SZTE)
4/10 anonim válasza:
A legerősebb szak ma az országban: a BME villamoskar / informatika - nagyon nehéz, de nagyon jó és garantált utána a jó állás is. Csak azok bírják, akik nagyon erős matematikát tanultak a középiskolában. A középiskolás informatika teljesen kihagyható.
5/10 anonim válasza:
Nem tanulunk olyan szintű programozást, hogy azzal boldogulni lehessen nyugi. Üdv a BME-ről. Az meg hogy az ország legerősebb szakja egy hatalmas nagy átlátszó hülyeség. Nincs ilyen típusú felmérés és nem is lesz a mérnökinfó esetében. Egyáltalán nem erős szak. Elvégezni nem egyszerű, de elhelyezkedni vele igazán nagy kihívás.
6/10 anonim válasza:
Progmatra érdemes menni.
(Egy ismerősöm járt oda Szegeden)
7/10 anonim válasza:
Nem hátrány. De kell, hogy érdekeljen az informatika ials. Magas szinten. Aki, meg azt mondja, hogy nem lehet vele elhelyezkedni, az biztos valami bölcsész :)
8/10 anonim válasza:
Mérnökinfós vagyok én is és nem azt mondom, hogy nem lehet vele elhelyezkedni, de rohadtul nem egyszerű vele.
9/10 anonim válasza:
Kell valami, ami érdekeljen. Nem elég csak elvégezni az alapszakot és kész. Úgymond muszáj valamire specializálódnod és otthon is többet foglalkoznod vele. De ez minden szakon így van.
10/10 anonim válasza:
Nekem sem volt infó a gimiben, 8 osztályosba jártam, csak 5. és 6. osztályban volt. Viszont tanultam fizikát és matekból faktos voltam. Így sokkal könnyebben teljesítettem a tárgyakat, mint a többiek! 60-an indultunk Dunaújvárosban, és szintidőre 4-en(!) államvizsgáztunk, ketten kaptunk diplomát, mert a másik kettőnek nem volt nyelvvizsgája. Szóval tanuld a fizikát (mérnök fizikánál ujjongtam a kettesnek, pedig nem vagyok hülye), de a matekot is! Komplex számok, differenciál- és intergrálszámítás nagyon kell hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!