Pszichológus szeretnék lenni. Mely tantárgyak fontosak ehhez?
Én is az szerettem volna lenni :-)
Nálunk aki pszichológiára megy,az vagy biológia faktra,vagy pedig magyar faktra jár.
A sulinkból két éve többen is mentek,és volt akit magyarral,volt akit biosszal vettek fel.
De aki biosszal ment oda,azt mondta,hogy nagyon jól választott,mert keményem nyomatják a biológiát az egyetemen és hogy mások megpusztulnak (akik nem jártak biosz faktra) de neki közel sem olyan megerőltető.
Én is bioszos vagyok,csak én már letettem a pszichoról :-)
Nem árt egy emeltszintű érettségi,mert baromi magas a ponthatár.Jah,és nyelvvizsga is jól szokott jönni.
Melyik egyetemre akarsz menni?
felvételi tárgyak: magyar, matek, töri, nyelv, biológia
ezekből kell kettőt választanod. Én is hallottam már amit az előző hozzáűszóló írt, h a biosz nagyon nagy előny.
Ami még nagyon fontos, az az angol. Nem csak azért, mert nyelvvizsga nélkül csak két emelttel tudsz bejutni szinte, hanem mert a szaknyelv az angol. Sok olyan anyagot kell olvasni, amit le sem fordítottak magyarra...
Leginkább egy emelt biosz érettségit, és legalább egy középfokú angol nyelvvizsgát javaslok:)
Köszönöm szépen mindkettőtöknek a választ!:) Elsőnek: Háát az egyetem még nagyon messze van!:)
Azt hiszem inkább a magyart választom,mert a biológia nem áll annyira közel hozzám. Bár nem igazán tudom mit kezdjek magammal, úgy érzem a pszichológia érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!