Egyetemen elfogadnak orvosi igazolást?
Nem. az egyetem nem gimi. Ha nincs meg az óraszámod, akkor következő szemeszterben újra fel kell venned.
(Arra lehet jó az igazolás, hogy vannak szakok, ahol ha egyszer túl sokat hiányoztál, többet nem vehetnéd fel a tárgyat. Ott jó lehet az orvosi ig, hogy egyáltalán felvehesd.)
Nálunk gyakorlatból több van egy héten.Pl van ami heti váltásban van.
Szerintem van tanár aki elfogadja az orvosi igazolást!
Tanulmányi osztálynak ehhez semmi köze sztem..
Ezt a tanárok általában tisztázzák már az elején. Általában van X órányi hiányzás, amit nem kell igazolni, azon felül minimum halotti bizonyítványt kell hoznod, vagy valami durva orvosi igazolást, de azt sem sokszor. Mondjuk nekünk van olyan tárgy, amiből kevesebb óra van, így egy igazolatlan hiányzás megengedett, vagy méltányolható okból egy héttele előre kell bejelenteni a hiányzást, hirtelen megbetegedésről pedig orvosi igazolás szükséges. De mondjuk három hiányzástól már akkor sem ír alá, ha te a Tájföldi elnökkel kellett, hogy teázzál. Általában benne is van a szabályzatban, hogy az órák hányad részét lehet hiányozni, mikor mérlegelhet a tanár és mikor van az szám, amin felül már nem is mérlegelhet a tanár.
Nálunk például a hetente megtartott órákról bevett gyakorlat a 3 megengedett hiányzás, minden második heti óráról pedig tanártól függően egy vagy kettő. Esetleg egyszer még lehet nagyon komoly indokot felhozni, de amúgy nincs bocsánat. Amivel még lehet sakkozni, ha olyan a tanár hogy bemégy egy másik órájára a sajátod helyett, amit másik csoportnál tart azon a héten és óra után szólsz, hogy te X csoportból vagy. Vagy még előtte szólsz.
Ezért nem szabad ellőni az összes hiányzást hülyeségekre, mert utána megszívhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!