Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Gimnázium vagy Szakközépiskola?

Gimnázium vagy Szakközépiskola?

Figyelt kérdés

Mi a különbség a Gimnázium és a Szakközépiskola között? (Azt tudom hogy mindkettő ad érettségit, a Szakiskola meg Szakmát, de akkor a Szakközép csak érettségit ad szaktantárgyakkal vagy ad szakmát is?)

És mi az az érettségi utáni szakképzés? (Ezt lehet főiskolával együtt?)

Melyik való inkább jó tanulóknak?

És ha már itt tartunk akkor mi a különbség a Főiskola és az Egyetem között?

2013. jún. 30. 14:06
 1/3 anonim ***** válasza:

A szakközépben, főleg a 11-12. évfolyamon szakmai tárgyakat is oktatnak. Cserébe más tantárgyak kimaradnak, például jellemzően csak egy idegen nyelv van. A 12. év végén még nem kapsz szakképesítést, azért még további tanulmányokat kell folytatnod. Viszont a tanult szakmai tárgyak miatt könnyebb és talán rövidebb is lesz a szakmai képzés, mintha egy gimi után végeznéd. Azt is megteheted, hogy a szakközépben tett érettségi után nem tanulsz szakmát.

A főiskola és az egyetem között nagyjából annyi a különbség, hogy az előbbin csak alapszakot végezhetsz, az utóbbin viszont mesterképzésre is van lehetőség, vagy akár doktori tanulmányokra.

2013. jún. 30. 14:22
 2/3 anonim ***** válasza:

Gimnáziumba inkább azok mennek, akik még nem tudják, hogy mi akarnak lenni, viszont majdnem kitűnő tanulók. 12./13. végén pedig csak érettségit ad, de szakmát nem. És utána kötelező főiskolára/egyetemre menni, ha el akarsz normálisan helyezkedni.

Szakközép ad érettségit is és szakmát is miután elvégezted az OKJ-t, amiből csak 1 évet kell elvégezned a 2-ből, mert a suli beleaprítja tanulmányokba.

2013. júl. 10. 10:17
 3/3 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm a választ.
2013. júl. 16. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!