Egyetemisták! Nektek is ennyi közelező konzultáció van
nappalin, mint nekünk?
Figyelt kérdés
Elsős vagyok és ettől az évtől hozták be. Egyszerűen nincs időm tanulni,mert állandóan konzultációkra kell rohangálnom délutánonként,hétköznap elvétve van egy szabad teljes délutánom! Teljesen ki vagyok akadva!! Jönnek a zh-k és rohadtul le vagyok maradva és tiszta ideg vagyok,mert nem tudom hogy fogok ennyi anyagot rövid idő alatt megtanulni! Nem hiszem el hogy mi szívunk azért mert vki hülye "nagyokos" fentről kitalálta hogy ez kötelező...Váááá....Másnál is van ilyen? Help pls!
2009. okt. 14. 19:39
1/9 anonim válasza:
sok órám nincs, de dolgozat dömping az van. én 2.éves vagyok amúgy. tanács h tanulj folyamatosan(én se akartam, de nincs más esély). amúgy belerázódsz, 1-2 hónap és azon, h 50 oldalakat feladnak egyik napról a másikra csak röhögni fogsz. ráadásul 1 elrontott zh nem a ilág vége, egyetemen nem lehet mindig minden 5ös.
2009. okt. 14. 19:54
2/9 anonim válasza:
Ilyen az egyetem. A gimi után meg kell szokni. Fogsz még állni 3 db 400 oldalas könyvvel a kezedben, amit még ki sem nyitottál de holnap vizsgázol belőle. És találgatod, hogy melyiket fussd át hátha azt húzod és elég lesz a kettesre.
2009. okt. 14. 20:06
3/9 anonim válasza:
Elhiszem, hogy nehéz a konzultáció, főleg ha kötelező. De én például minden nap reggel 8tól, 5-6-7ig vagyok bent egyetemen. Szimpla kötelező órák, meg pár szab.vál., és nekem sincs egyetlen szabad délutánom se. Szerintem ezt szokd meg, mert ez nem középiskola, ahol délután 2kor végzel.
És tanulj este is, ha másnap ZH van! Meg általában rendszeresen, mint ahogy az előttem szóló is jelezte.
2009. okt. 14. 20:08
4/9 anonim válasza:
Hová jársz? És miféle kötelező konzultációról van szó? Nekünk olyan, h. kötelező, nincs, csak erősen ajánlott, ezeken tényleg érdemes ott lenni, h. meglegyen a tárgy (számolósaknál van ilyen). És csak néhány tárgyból van rendszeresen . Még nem hallottam erről az új szabályról.
Az időhiányról meg... megpróbállak vigasztalni. :) Hirtelen nagy változás az, h. sokkal több időt vesz el az egyetem, mint a középsuli. A zh-beosztás is ronthat a helyzeten, ha olyan "jól" van összerendezve. Később tudni fogod már, melyik tárgyra hogy érdemes készülni és mikor, így jobban be tudod osztani az idődet. Addig meg kitartónak kell lenni. Sok sikert! (BME 3. év)
2009. okt. 14. 20:11
5/9 anonim válasza:
Hmm...nekünk nincs kötelező konzi. Gyakorlatilag arra van a kozni, ha zh vagy vizsga előtt esetleg tanultál és hajtasz négyesre és ötösre, akkor tudj kérdezni olyat ami nem érthető. Illetve bármikor szervezhető, ha kollektíven nem vágjuk a dolgokat.
2009. okt. 15. 12:59
6/9 anonim válasza:
konzultáció elvileg utolsó 2 félévben van,szakdolgozat előtt...azolyan amikor egyedül (max.2-3fő)van együtt a tanárral és egyeztetnek bizonyos részleteket a szakdolival kapcsolatban...de elsősöknek ez nem szokott lenni.
nem gyakorlatri órára gondolsz?(=szeminárium)ezekre kötelező a bejárás...de mindenki ott van...nem csak 1-2fő..olyan mint a többi óra,csak kötelező,névsort írnak.
te mit értesz konzultáció alatt???
2009. okt. 16. 07:28
7/9 A kérdező kommentje:
Köszi a biztatást ,arik vagytok! :)) Ez az uj szabály hogy minden tárgyból a félév során legalább kettő kötelező konz.van délután a tanároknál.Ráadásul semmi értelme,mert feleslegesen veszik el az ember idejét mert ott vagyunk kb.50-en és csak a névsort irja be hogy ott voltunk.Múltkor is egykor végeztem,mehettem volna haza,ehelyett 5.ig ott kellett punnyadnom,mire hazaértem,már huklla voltam és keveset tudtam tanulni.És minden nap elhatározom hogy holnap már tényleg tanulok,de eddig mindig vmi miatt ott kellett maradni...a tavalyiaknak ez nem volt.Egyébként az órarendem nem vészes,egyáltalán nem kéne bent lennem 5-ig 6-ig ha nem lennének ezek a baromságok.Mert ha még értelme lenne,áhhh viszont az aláirás feltétele.:(
2009. okt. 17. 21:26
8/9 anonim válasza:
Ártatlan kérdés csupán,de ha 1-kor végeztél és 5-ig ott kell lenned, miért nem viszed magaddal a könyvet, és tanulsz egy kávézóban, parkban, vagy könyvtárban?
2009. okt. 18. 01:02
9/9 A kérdező kommentje:
igaz,azóta rájöttem erre és ezt teszem. :) Bár jobban szeretek otthon tanulni,de hát ez van .
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!