Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi van az érettségivel?

Mi van az érettségivel?

Figyelt kérdés

4 évig vegetáltam a középiskolámban, nem tanultam semmit.

Valahogy eljutottam az érettségiig, itt azt hittem, hogy tuti megbukom, erre az írásbeliket minimum hármasra sikeredett megírnom, gondoltam hogy még van a szóbeli majd ott meghúznak rendesen, tanulás nélkül elmentem rá. Törit forrásnak+atlasznak köszönhetően kihoztam egy négyest?!?! 0 háttértudással.

Irodalom: kiírtam az író műveit a szöveggyűjteményből elemezgettem őket(ami eszembe jutott róla azt mondtam), illetve a memoritert is kiírtam és felolvastam.

Nyelvtanból egy halvány gőzöm nem volt a tételről a címét se értettem, az olyan kettesre sikeredett tanár segítségével.

Angol a sok játék miatt 5-ös lett, matek is 5-ös alap iq-nak köszönhetően.

Én szégyellem magam, hogy átmentem, feleslegesnek érzem ezt a 12 elpazarolt évet az életemből, ami hasznos volt az a matek és a nyelvtan azon része ami megtanított írni és olvasni. Az iskola megtanította, hogy 2 utat lehet járni az életben, a szorgos de nehéz biztos utat(ami nem kifizetődő) és a csalós rövid, de szintén biztos utat(kifizetődő).

Van-e értelme az egésznek?

2013. jún. 27. 03:54
 1/6 anonim ***** válasza:
Mi is igazából a kérdésed?
2013. jún. 27. 07:00
 2/6 anonim ***** válasza:
75%
Van, persze, de hogy számodra van-e, azt majd kideríted, ha sikerül abbahagyni ezt a spleenes busongást.
2013. jún. 27. 07:13
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy ez az érettségi a küszöb. Idáig szinte mindenki eljut, az olyanok is mint te (én is ilyen voltam), ez után dől el, hogy ki mennyire lesz sikeres.

Az olyanok mint te, fogják az olyanok házai előtt a járdát söpörni, akik tettek azért, hogy elérjenek valamit. Az érettségi egyáltalán nem nehéz, viszont az élet az, azt nem lehet ellébecolni.

Azt írod "csalós rövid, de szintén biztos": miért lenne biztos? Ha a tanárnak olyan kedve van és nem segít a nyelvtanban megbuksz. Egyáltalán nem biztos út.

Azért sajnállak hogy 18-19 évesen ilyen a felfogásod, de hát nem baj, valakiknek a WC-ket is ki kell takarítaniuk.

2013. jún. 27. 08:39
 4/6 A kérdező kommentje:

Én már tettem a jövőmért, mondjuk úgy, hogy be van biztosítva. Ne általánosíts, legalább ne ilyen ordas nagy marhaságot. Több lehetőségem van az életben, hogy mit is akarjak kezdeni magammal. Azt nem hagynám, hogy olyan munkám legyen, mint amit te írtál. És ezekhez az iskola egyáltalán nem járult hozzá.

Tudom milyen a világ 18 éves fejjel, nem nehéz rájönni, nem olyan szép, mint amilyennek te gondolhatod.

2013. jún. 27. 13:31
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el, hogy én is láttam már nem keveset belőle, de azt is látom, hogy tudás nélkül eláshatod magad.
2013. jún. 27. 19:25
 6/6 A kérdező kommentje:

Mert az irodalom, nyelvtan, történelem jegyek a tudást tükrözik. Akit ezek nem érdekelnek az már buta.

Ki mondta hogy nincs tudásom?

123 IQ

Angolból, Matematikából, informatikából, mechanikából és elektronikából is feltudok mutatni valamit.

Az a tudás amiről te beszélsz, az nem tanulással jön.

2013. jún. 27. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!