Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » KRE vagy ELTE anglisztika?

KRE vagy ELTE anglisztika?

Figyelt kérdés
Melyikről mi a véleményetek, tapasztalatotok? Nem tudom, melyiket válasszam.
2013. jún. 25. 19:08
 1/4 anonim ***** válasza:
Nyilván mindenki azt fogja fényezni, ahova jár. Nagyban függ, hogy mire van inkább szükséged, az ELTE lazább, több az előadás mint a szeminárium, nem kell annyit bent lenni, a KREn inkább szemináriumok vannak, ez akkor előnyösebb ha jobban teljesítesz folyamatosan és esetleg gyengébb vagy mert rá vagy kényszerítve, hogy bejárj, mert tudjuk úgy is mi lesz a vége, ha valami nem kötelező...:D Én KRE-s vagyok, a légkör tényleg családias és úgy gondolom a legtöbb esetben a tanárok is próbálnak azért átrugdosni ha legalább kicsit odateszed magad.
2013. jún. 26. 00:39
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha nem akarod kidobni a pénzed, inkább ELTE.

Családias hangulat:)Inkább középiskolás.

Kis egyetemet nem érdemes választani, de logikus is.

Állás keresésnél majd megtudod,a kevés bölcsész munkahelyre tuti elegen lesznek az ELTE-ről.

2016. ápr. 19. 13:52
 3/4 anonim ***** válasza:

2: Az a vicces a hozzászólásodban, hogy lehet értelmesen érvelni az ELTE mellett, hogy miért jobb az egyes emberek számára, csak te nem élsz ezzel, ehelyett tipikus bölcsész sztereotípiákra alapozol. Károlis voltam, több ismerősöm is ELTEs, Pázmányos vagy Szegedre jár, mindenki másra fog esküdni, főként azért mert nincs összehasonlítási alapja...

Nyilván én is tájékozottabb vagyok arról az intézményről, ahol én tanultam, de mivel elég sok ELTEs barátom van, így azért össze tudom valamennyire hasonlítani.

Miért ELTE?

- Kiugróan jobbak a lehetőségek ha minort akarsz választani. Ha például akarsz még egy különleges nyelvet, mint hindi vagy norvég, akkor egyértelműen ELTE.

- A legtöbb óra előadás, nem kell annyira bejárni, mint máshol - lehet normálisabban dolgozni.

- Lazábban veszik az alapvizsgát.

- Tényleg van az ELTEnek presztízse, de a munkáltatók mindenhol a tudást nézik, nem a papírt. (HR-esként dolgoztam, szóval nem a levegőbe beszélek.)

Miért nem ELTE?

- Úgy trükköznek a kreditekkel (előfeltétel, mennyit és mit vehetsz fel a félévben), hogy lehetőleg ne nagyon kapj ösztöndíjat. (Legalábbis mesteren)

- Ha nem tudsz olyan jól angolul, akkor nem az ELTEn fogod megtanulni.

- Az adminisztráció kaki.

Miért Károli?

- Gyakorlatorientált a képzés, tehát folyamatosan be kell járni, házit kell írni, olvasni kell, stb. Ez pro és kontra is, mert tényleg addig szadiznak, amíg fel nem hozod a nyelvtudásod. Ez jó, mert jobb esetben tényleg úgy mész ki, hogy tudni fogsz rendesen angolul, rossz, ha nagyon nem tudsz és nem muzsikálsz jól, mert addig tényleg nem lesz meg az alapvizsga és a diploma, amíg le nem teszel valamit az asztalra.

- Mivel majdnem minden óra szeminárium, így családias légkör, nem csak egy ismeretlen arc vagy a 150 fős előadóban, és nem csak a diákok között, de a tanárokhoz is bármikor oda lehet menni.

- Kevesebb a minor, viszont vannak kredites nyelvórák, vagy lényegében jelképes összegért 0 kreditért.

- Ha fizetősön vagy, akkor van az egyetemnek saját ösztöndíj rendszere, amit ha megkapsz, akkor kifizetik a féléved felét.

Miért ne Károli?

- Mivel folyton be kell járni, ezért nagyon nehezen lehet megoldani a munkát az egyetem mellett.

- Kevés a minor.

- Van egy egyházismeret óra, amit minden diáknak meg kell csinálni. Teljesíthető, csak púp az ember hátán ha nem érdekli a dolog.

- Az adminisztráció kaki.

Az elhelyezkedési esélye ugyanolyan az ELTEsnek és a Károlisnak, az interjún senki se azt nézi, hogy hányas lett a diplomád vagy hol szerezted, hanem hogy milyen a tudásod és a képességeid - mennyire beszélsz nyelveket, mennyire vagy talpraesett, stb. Egyetemi körökbe bekerülni pedig szeretet kérdése, oda elsősorban nem képességek alapján kerül be az ember, hanem hogy ki mennyire bírja az illető fejét és éppen jó helyen van-e jó időben.

Amúgy az a vicces a rivalizálásban, hogy szidják egymás az egyetemek, de a lényeg úgy is az, hogy TE mit hozol ki a végén a dologból.

2016. ápr. 20. 13:41
 4/4 anonim ***** válasza:
0%
Szép hosszú érvelés, ami azt a látszatot keltheti, hogy igaz . Én a KRE-t nem tudom az ELTE-hez hasonlitani, mert az lenne a vicces.
2016. júl. 18. 02:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!