A diák miért nem érdemel tiszteletet?
Nem vagyok pedagógus. De a baj az, hogy ma csak a gyerekeknek vannak jogaik, a szülőknek és a tanároknak nincs. Tiszteletet egyáltalán nem tanúsítanak a felnőttek iránt, de ők ezt a semmire elvárják.
Nekünk soha nem jutott volna eszünkbe visszapofázni, vagy megverni a tanárainkat, akkor sem, ha nem volt igazuk.
A diákoknak először a kötelességeiket kellene teljesíteni, betartani az iskolai szabályokat, és csak azután várni el tiszteletet.
szia! diák vagyok, immáron 12 éve, van két testvérem, ők is diákok, tehát sok mindent láttam már, sokféle intézményben...
én amondó vagyok, hogy sokkal gyakoribb az, hogy a pofátlan, nagyszájú, "én vagyok a jani"-típusú gyerekek viselkedése az elsődleges, utána kezd a tanár is szemét lenni velük. sokkal ritkább, hogy a tanár lekezeli a diákot. aki tisztességes, kulturáltan adja elő a véleményét, értelmesen viselkedik, tanul, szorgalmas, tisztelettudó, azzal soha nem k.csögösködnek a tanárok.
két oldalú a dolog, a diáknak is ugyanúgy meg kell adnia a tiszteletet - ez hiányzik általában.
Csatlakozom az előttem szólókhoz:
Hogy várja el valaki hogy tiszteljék, ha ő nem tiszteli a tanárát.
Mellesleg a válaszaidból látszik, hogy te sem tiszteled ezek szerint őket, csak néhányat akiket említettél.
Másrészt nem feltétlenül a tanárt kell hibáztatni azért hogy sokan nem értik az anyagot. 11.es vagyok és azok az osztálytársaim akiknek nem megy ilyen vagy olyan tárgy, azok 99%-ban azért gyengék belőle, mert semmit sem tesznek annak érdekében hogy javuljanak.
Akkor lenne jogos esetleg a felvetés, ha halálra törné magát és még akkor sem menne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!