Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A diák miért nem érdemel...

A diák miért nem érdemel tiszteletet?

Figyelt kérdés
Hiszem és vallom hogy azért van annyi iskolai erőszak a tanárokkal szemben mert: 1.A ma gyermekeit a tegnap módszerével tanítják,nevelik.Vagyis a diáknak kuss a neve. Csak ha szólítják akkor lehet észrevehető.Vannak kivételes tanárok akik tényleg tanárnak születtek.Ők szerintem minden korban megállják helyüket.A legnagyobb hiba a kölcsönös tisztelet és a megértés hiánya. Ha egy diák csak félelemből és nem szeretetből tiszteli a tanárát az előbb utóbb átvált dühre és ezért látjuk halljuk hogy itt és itt ebben az iskolában megverte a tanárát. Most biztos sok tanítónéni bácsi felszisszen aki ezt olvassa de valahol a soraim között ott az igazság.

2013. jún. 25. 09:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
75%

Nem vagyok pedagógus. De a baj az, hogy ma csak a gyerekeknek vannak jogaik, a szülőknek és a tanároknak nincs. Tiszteletet egyáltalán nem tanúsítanak a felnőttek iránt, de ők ezt a semmire elvárják.

Nekünk soha nem jutott volna eszünkbe visszapofázni, vagy megverni a tanárainkat, akkor sem, ha nem volt igazuk.

A diákoknak először a kötelességeiket kellene teljesíteni, betartani az iskolai szabályokat, és csak azután várni el tiszteletet.

2013. jún. 25. 10:02
 2/12 anonim ***** válasza:
66%

szia! diák vagyok, immáron 12 éve, van két testvérem, ők is diákok, tehát sok mindent láttam már, sokféle intézményben...

én amondó vagyok, hogy sokkal gyakoribb az, hogy a pofátlan, nagyszájú, "én vagyok a jani"-típusú gyerekek viselkedése az elsődleges, utána kezd a tanár is szemét lenni velük. sokkal ritkább, hogy a tanár lekezeli a diákot. aki tisztességes, kulturáltan adja elő a véleményét, értelmesen viselkedik, tanul, szorgalmas, tisztelettudó, azzal soha nem k.csögösködnek a tanárok.

két oldalú a dolog, a diáknak is ugyanúgy meg kell adnia a tiszteletet - ez hiányzik általában.

2013. jún. 25. 10:03
 3/12 anonim ***** válasza:
91%
Úgy látom, szépen leírtad a sarkos és általánosító véleményedet egy szónoki kérdés mögé bújtatva, de mi is a valódi kérdésed?
2013. jún. 25. 10:30
 4/12 anonim ***** válasza:
59%
Én már 13 éve vagyok diák (és még 4 évet leszek is). Először is, ne várd, hogy tiszteljen egy tanár addig, amíg te nem tiszteled őt. Amikor a tanár látja, hogy tiszteled, ő is máshogy fog viszonyulni hozzád. Másrészt nem minden tanár egyforma. Akadnak olyanok is, akik sosem fognak tisztelni, és olyanok is, akik csak akkor, ha megérdemled. Gondolkozz el ezen egy kicsit.
2013. jún. 25. 12:29
 5/12 A kérdező kommentje:
Kettő,csak kettő olyan tanárral volt dolgom akik úgy tudtak tekintélyt parancsolni hogy nem kellett sem kiabálniuk sem büntetést alkalmazniuk.Az egyik egy idősebb néni a másik egy fiatal férfitanár volt. Ittuk a szavaikat,az ő órájukon még a legengedetlenebb tanuló is odafigyelt. Miért? Mert ők értettek hozzá hogyan tegyék élvezetessé az anyagot.Nekik az volt a fontos hogy tényleg mindenki megértse az anyagot és ne csak a stréberek. Mindenki arról beszél hogy az iskolában a "rend,fegyelem,kötelesség" és hasonló dolgoknak van helye. Meg hogy a diák köteles tanulni. De barátaim a felsoroltak között hol marad az ÉLVEZET. Hogy a diák élvezze a magához vett tudást.Ha élvezet nélküli a tanulás az iskola is csak egy börtön amiben a társadalom tégláit égetik ki. Nem igazán az iskola intézményével van a bajom hanem hogy olyanok tanítanak akiknek egyszerűen nem ez a hivatásuk. Akik azért lettek tanárok mert gyerekként amellett hogy jól tanultak részt vehettek pár iskolai feladaton segítettek a tanároknak és megtetszett neki ez a foglalkozás. De egy tanárnak nem csak jó szervezőkésre van szüksége hanem hogy tudjon a diákok nyelvén.
2013. jún. 25. 12:44
 6/12 anonim ***** válasza:
Én is csak kettő ilyen tanárral találkoztam. Az egyik egy negyvenes nő, akivel igen jó a kapcsolatom, mert van benne valami különleges és nagyon egy hullámhosszon vagyunk, megért minket és mi is őt. Bármiről lehet vele beszélni... A másik egy idősebb férfi, vele nem szoktunk beszélgetni, de órán nagyon jól kifejezi magát és mindig egy sztorijához köti az anyagot, így nagyon sok mindent megjegyzünk. Mert egy matekpéldához is tud kötni bármit.
2013. jún. 25. 14:46
 7/12 anonim ***** válasza:

Csatlakozom az előttem szólókhoz:

Hogy várja el valaki hogy tiszteljék, ha ő nem tiszteli a tanárát.

Mellesleg a válaszaidból látszik, hogy te sem tiszteled ezek szerint őket, csak néhányat akiket említettél.

Másrészt nem feltétlenül a tanárt kell hibáztatni azért hogy sokan nem értik az anyagot. 11.es vagyok és azok az osztálytársaim akiknek nem megy ilyen vagy olyan tárgy, azok 99%-ban azért gyengék belőle, mert semmit sem tesznek annak érdekében hogy javuljanak.

Akkor lenne jogos esetleg a felvetés, ha halálra törné magát és még akkor sem menne.

2013. jún. 28. 14:36
 8/12 A kérdező kommentje:
Jah persze "halálra törné magát". Ez itt a gond. Ez pont olyan mint ha eléd tesznek egy tányér ételt és azt mondják: "Megeszed még ha bele is döglesz!" Mit gondolsz miért nem szeretnek a gyerekek iskolába járni? Mert tömik beléjük (átvitt értelemben) az ízetlen ételt (a tudást)így persze megutálják azt. Pedig élvezetessé is lehet tenni a tanulást és most nem arra gondolok hogy a gyerekeket szabadjára kell engedni hanem oda kell figyelni a tanárnak mert nem minden gyerek úgymond ugyanazon a csatornán veszi az adást. Ha azt a bizonyos rossz gyereket is lekötné a tanár előadása vagy értené magához kötné az anyagot akkor biztos az eredményei is jobbak volnának.Mindenkinek máshoz van tehetsége.A jó tanár felfigyel erre és aszerint tanít. Tudom most az jön hogy ez az állami iskolákban meg bla..bla.. Csak nézzük meg a mai társadalmunkat...Ők a mai oktatás rendszerből kerültek ki. Szerinted a tanárok jó munkát végeztek?....
2013. jún. 28. 15:15
 9/12 anonim válasza:
Szerintem meg most a 7.-nek és a kérdezőnek is igazavan. Mert ha van egy tanár aki nem magyarázza el a dolgokat rendesen és olyanná teszi az anyagot hogy a diák már utálja azt az órát akkor hiába próbál tanulni a gyerek ha nem is érdekli igazán és nem is érti. De viszont ha a tanár nagyon jól tanít és érdekes is az órája de a diák egy tipikus "ki a Jani" gyerek és nem figyel órán hanem csak a falat bámulja akkor akár mennyire jó is az adott tanár mert a diák azt se fogja tudni hogy melyik tananyagnál tartanak. Szóval ahhoz hogy egy diák jól tanuljon ahhoz a tanárnak és a diáknak is meg kell felelnie néhány elvárásnak !
2013. jún. 30. 16:06
 10/12 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem a diák igenis érdemel tiszteletet. Az általános iskolás és középiskolás tanárok frusztráltak, mert nem lett belőlük egyetemi tanár mivel tehetségtelen. Ezért a diákjaikon állnak bosszút.
2016. aug. 13. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!