Melyik rész a legnehezebb a matematikában? (bővebben lent)
Nekem a differenciálgeometria volt a legnehezebb, mert attól folyton hányingerem volt, de arra úgysem tudsz gimnáziumi alapismeretekkel felkészülni. :-)
Szerintem ha jól sikerült az érettségid, akkor pihenj egy nayot a nyáron, az a legjobb készülés. Egyébként leginkább szilárd halmazelméleti és függvénytani alapokra lesz szükséged, mert mindent arra építenek fel.
Magam is az ELTÉ-n végeztem matek és fizika szakon.
Valóban a differenciálgeometria, a differenciálegyenletek na és a komplex függvények analízise a legnehezebb sztem.
De ezek később lesznek az egyetemen.
Ha most a kezdő évfolyamról beszélünk, akkor az elemi algebrai rutin, alapképzettség fontos lesz az analízisben is, meg sok helyen.
Egy kicsit kóstolgathatod (vagy átismételheted) a konvergens sorozatok témakörét, netán a deriválást, hamarosan előkerül...
A középiskolai matematika és az egyetemi matematika teljesen más. Az hogy kinek mi a legnehezebb az az egyéntől függ, de sok múlik a tanáron is. Csak az nehéz, amit nem értünk. Sok egyetemista jár külön tanárhoz, én gyakran találkozom azzal a kifejezéssel "Ez nem is nehéz, mért nem így magyarázzák"
De általában az embereket az analízis fogja meg, mert az a "legelvontabb". Személyes véleményem, ha az első pár órán semmit nem értesz ne ijedj meg, sokan vannak így vele. Nem azt jelenti, hogy nem neked való, át kell szokni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!