Kriminológia mesterképzés előtt jó lenne, ha szociológia alapképzésre járnék?
Még van 2 évem a jelentkezésig, csak tájékozódni szeretnék.
Ha nem a szociológiát, akkor mit tanácsolnátok?
Köszönöm a választ. :)
És még az a kérdésem lenne, hogy menyire nehéz bekerülni ezekre a képzésekre?
Szerintem nem olyan nehéz bekerülni. Nagyon új a szak, így, bár egyre följebb megy, azért még mindig nagyon alacsony a ponthatár.
Azt pedig még nem lehet tudni, hogy mennyire keresett a szak, mert még nincs egy végzett évfolyam se, idén lesz az első. Egyelőre még nem sokan tudnak rólunk, de mivel még nem végeztek sokan, reménykedem, hogy egyelőre még szükség lesz néhány kriminológusra:D
Ezzel a szakkal is szerintem az lesz a baj mint az én szakommal, a humánökológiával.
Mivel az alapszak szociológia így ahhoz kötik (és azt vagy tudják mi vagy nem), a humán miatt valami büfé embertudománynak gondolják, az ökológia miatt pedig bioszosnak.
Sok munkanélküli jogász, pszichológus van, lehet inkább őket fogják felvenni és nem a kriminológusokat, mivel róluk a HR-esek is tudják mit tanultak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!