Miért volt kötelező régen a tornadressz az iskolákban?
Leginkább a 2000-es évek előtti időkre gondolok, 80-as 90-es évekre.
Én 97 ben kezdtem az iskolát 2005-ben végeztem és már 2002 óta kezdtek kimenni a "divatból" egyre kevesebben kérték, és egyre kevesebb helyen. Amikor gimibe mentem 2005-ben akkor volt olyan osztály ahol még kérte a tanár a lányoktól, de már ott is kezdtek kiesni ezek. És a végén már sehol nem kérték.
Persze voltam mostanában egy olyan vidéki iskolába Kiskunfélegyházán ott dolgoztunk egy ideig és ott láttam hogy még mindig kötelező hordani, de például már egy suliban sem kérik.
Csak azt nem értem miért kellett régen tornadresszt hordani? És ez csak Magyarországon volt így hogy tesin tornadresszt kérnek vagy más országban is?
mert nem nagyon értem mi értelme azt kitalálni hogy a lányok egybe részes rövid ujjú műszálas vackokban mozogjanak, ami persze nekünk férfiaknak izgató látvány, de azért belegondolva ez nagyon kellemetlen lehetett a lányoknak,, sokan utálták is ezt a ruhát, és azért nem hordják. Szóval nem értem miért nem hordhattak ők is nadrágot és valami ujjatlan felsőt, vagy miért nem volt egységesebb az öltözet a fiúknak és a lányoknak is, meg ugye nekik bugyis aljú volt a dresszük így akkor szinte olyanok voltak mintha a strandra mentek volna, csak zártabb az a ruházat, a fiúknak pedig rövidnadrág volt pedig egyesek ugyanúgy hordanak fecskebugyit strandolásnál vagy minek nevezik azt, szóval engem a logika érdekelne inkább.
Bocsi ha hosszú lett.
Szerintem kiskorban még nem igazán nézik ezt a fiúk/lányok. Mondjuk az ciki volt, ami kilátszott a bugyi :/
De én mondjuk 2004-ben voltam elsős és alsóban végig mindenki tornadresszben volt, aztán ötödiktől kezdve ment a nadrág+póló. De ha megnézed, a sportolónők (műkorcsolya, úszás, torna) is ilyen dresszben vannak, most nekik ez nem kínos? Szerintem pl. a miniszoknya az iskolában kínosabb.
Ami meg az egyenruhát illeti, szerintem én szerettem volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!