Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A Pannon Egyetemen teljesített...

A Pannon Egyetemen teljesített tárgyakat (vagy egy részét) elfogadják a BME-n?

Figyelt kérdés

Egyéb okok miatt ott kell hagynom egy időre az egyetemet, és bár Veszprémben nagyon jó a képzés, de a jövőm valószínűleg úgy alakul, hogy Pestre költözöm. Még nem fejeztem be a Bsc képzést, de ha Pestre megyek, akkor elölről sem akarom kezdeni. Tudom, hogy a Kreditátviteli bizottság dönt, arról miképp és, hogy egyáltalán elfogadják e a tárgyakat, de tapasztalatokra gondoltam.

Aki esetleg tud erről valamit, vagy esetleg megélte már, akkor kérem írjon!

Előre is kösz!

2013. jún. 18. 22:53
 1/1 anonim ***** válasza:
Személyes tapasztalatom nincs, csak amit másoktól hallottam, de az alapján tartják magukat a BME szabályzatában leírtakhoz. Ez lényegében azt jelenti, hogy akkor fogadják el egy tárgyadat, ha BME-s mintatantervi tárgyak között van olyan, amivel min. 70%-ban megegyezik a tananyag, és az általad elvégzett tárgy legalább annyi kreditet ér, mint a BME-s párja. A BME-nél az adott kar honlapján meg tudod nézni a mintatanterveket, tárgyleírásokat, az alapján elég jól be lehet lőni, hogy mit kell elfogadniuk. (Persze karonként lehetnek eltérések, én azt tudom, hogy VIK-en ezekből nem engednek.)
2013. jún. 21. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!