Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » 11. -esek! A nyáriszünet...

11. -esek! A nyáriszünet alatt fogtok már tanulni az érettségire? Ha igen, mennyit? Jártok különtanárhoz pl nyelvből vagy matekból?

Figyelt kérdés

2013. jún. 12. 23:28
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Ja, és akkor felmerül a kérdés, hogy ha a nyelvvizsga nem egyenlő a nyelvtudással, akkor mi is valójában a nyelvvizsga:

A nyelvvizsga egy olyan megmérettetés, amely méri, hogy bizonyos tudásszintnek mennyire felel meg valaki.

Ezeket a szinteket feladattipusok testesítik meg.

Ezek a feladatok meglehetősen vegyesek, lehet hogy bizonyos részük majd sokkal bővebben kell, ha kimész külföldre, más részük viszont kevésbé.

A nyelvvizsga csak egy általános előkészítő apparátusnak felel meg.

2013. jún. 14. 12:01
 12/19 anonim ***** válasza:
46%

Esetleg lehet pár tantárgyból elkezdeni jegyzetet gyártani-

Hogy ne maradjon olyan sok az utolsó évre

2013. jún. 14. 12:02
 13/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2013. jún. 14. 13:49
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, hogy egyetemista létemre írok, de gondoltam megosztom a gondolataimat én is:)

Szerintem sincs sok értelme az előre tanulásnak, ugyanis a tanáraid az utolsó évben pontosan felkészítenek arra, amit majd számon fognak kérni, felesleges tanulástól mented meg magad.

A nyelvtanulás azonban valóban hasznos lehet, főleg ha még nyár végéig eljutsz a nyelvvizsgáig és ősszel osztályozózhatsz is az adott nyelvből így rengeteg időd szabadul fel utolsó évre.

De a lényeg az, hogy kipihend magad, mert az utolsó év elég nagy váltás lesz, tele agybajjal...amire nem árt energiát raktározni :)

2013. jún. 14. 17:50
 15/19 anonim ***** válasza:

11.-es vagyok jelenleg, és ezen én is gondolkodtam már, hogy el kellene kezdeni. Töriből szerintem átnézem a 3 év anyagát nagyjából, de ha már 2 könyvvel végzek, már az is jó.

Magyar az annyira nem érdekel. :D

A tavalyi nyaram ráment az angol tanfolyamra járással. Csak a szóbelim sikerult a nyelvvizsgán, most voltam márciusban írásbelizni újra, átmentem, szóval megvan a komplex felsőfokom. Az év elején le is érettségiztem középszinten 87%-ra, ennyi elég is volt számomra.

Matekra kellene ráfekudnöm még kicsit, meg a kémiára.

Ezek kellenek a továbbtanulásomhoz.

Előbbiből közép kell, utóbbiból emelt.

Amúgy ne spekulálj, hogy csak 2 tantárgyat tanulsz normálisan, és a többit hanyagolod, mert akkor úgy jársz mint a suliban a legtöbb 12.-es, hogy elmentek emeltre matekból, de annyira rosszul sikerult kivétel nélkul mindenkinek, hogy az 50 plusz pontot se kapták meg és elúszott a felvételijuk...

2013. jún. 14. 20:44
 16/19 anonim ***** válasza:

Én most érettségiztem és nem készültem az előtte levő nyáron, csak az utolsó két hétben, mert nekünk rögtön a második héten töri próba érettségink volt.

Amúgy a nyelvtanulás jó ötlet, meg a kötelezőket is jó elolvasni. Én gyorsan és sokat olvasok, szeretek is olvasni, de így sem találok időt év közben az összes kötelezőre, pláne ha mást is akarok olvasni év közben.

2013. jún. 15. 11:43
 17/19 A kérdező kommentje:
Utóbbi válaszolóknak is köszi!
2013. jún. 15. 19:39
 18/19 anonim ***** válasza:
Aki törire szeretne készülni, annak figyelmébe ajánlom a közép- és emeltszintű követelmény leírását, ami rajta van az Oktatási Hivatal honlapján is. Ha érdekel vkit és nem találjátok szívesen elküldöm, csak küldjétek el az e-mail címeteket. Engem sok óra plusztanulástól mentett meg...
2013. jún. 17. 22:08
 19/19 anonim ***** válasza:
Matekból emlékeim szerint 12-re marad a statisztika, térgeo, koordinátageo. Az eddig tanultakat viszont gyakorolhatod, régebbi érettségikből. Megnézheted a megoldását, hogy mire mennyi pontot adnak, mit várnak el. Nyelvtanulásra meg nézz filmeket/sorozatokat célnyelven célnyelvi felirattal és csak úgy ragadni fog rád a sok kifejezés és egy idő után teljesen alapvető lesz a nyelvtani szerkezet is. Ha érettségizel emelten valamiből, abba viszont nem árt már energiát fektetni a nyáron is, mert magyar/töri/matek mellett még az emeltszintre is megfelelően készülni elég időrabló. Sikeres felkészülést és sok sikert :) (és persze pihenj, nyaralj, szórakozz :) )
2013. jún. 19. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!