Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha egy iskolában elkezdtem a...

Ha egy iskolában elkezdtem a tanulmányaimat akkor a törvény szerint biztosítják hogy ott be is fejezhetem?

Figyelt kérdés

Tehát a helyzet a következő:

A városunkban van kettő suli, az egyik csak szakközépiskola a másik gimnázium ÉS szakközépiskola, én gimibe járok. Kitalálták, hogy nyitnak egy 3.adik iskolát, egy katolikus iskolát ami indít MINDEN évfolyamot (1-12-ig). Tehát a döntés: katolikus iskola vagy maradunk itt az államiban.

Namost én és 3-4 ember egyéb okok miatt nem akarunk átmenni a katolikusba, ezért mi maradnánk az államiban ott ahol eddig is voltunk. A gond az, hogy ez durván 5-6 fő, és törvény írja elő hogy 20 fő alatt nem indítanak osztályt. Csakhogy a törvény azt is előírja, hogy ha mi (5-6-an) elkezdtük ott a tanulmányainkat (10.-esek vagyunk) akkor biztosítják hogy be is fejezhessük.

Namost a konkrét kérdésem: Erre mennyire lehet alapozni? Ha törvény írja elő hogy befejezhetjük, és alig vagyunk 5-6-an akkor minket kifuttatnak, vagy aztmondják h fel is út le is út? A másik kérdésem pedig az, hogy minket (gimiseket) összevonhatnak-e a velünk párhuzamos évfolyamú szakközéppel?

Vannak akik aztmondják hogy 5-6 embernek biztos hogy nem fognak osztályt indítani, tiszta röhej lenne. Mások szerint a katolikus iskolával még lesznek gondok, mert nincs akkreditálva (már 1 éve be van harangozva, de még az iskola nem is létezik; mármint papíron, a létesítmény már megvan) továbbá ez sem úgy megy hogy csak úgy átvesznek minden évfolyamot, felmenő rendszerben kéne indítani. A legnagyobb probléma hogy nincsenek konkrét információk az iskoláról, mert nem is létezik.

Szóval vélemények érdekelnének, nagyon köszönöm, üdv

2013. jún. 12. 14:48
 1/1 anonim ***** válasza:
Ez túl bonyolult kérdés ide a GYIK-ra, ehhez már jogász kell. Kemény meccs várható.
2013. jún. 12. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!