Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Érettségizhetek újra?

Érettségizhetek újra?

Figyelt kérdés
Előrehozott érettségit tettem emelt szinten földrajzból, de nem vagyok megelégedve magammal, ezért ősszel szeretném megpróbálni újra. Milyen típusú vizsgát kell választanom? (ismétlő, stb.)
2013. jún. 10. 17:57
 1/4 anonim ***** válasza:

Én idén érettségizek újra németből, mert szintén nem voltam megelégedve az eredményemmel. Ha középiskolában tanulsz, akkor ingyen mehetsz még egyszer érettségizni, ha felsőoktatásban tanulsz, akkor fizetni kell érte, én középszintért fizettem 15 ezer ft-ot.

[link]

Itt leírják, hogy milyen típusú vizsgák vannak, mikor melyiket kell alkalmazni. Én ugyanolyan szinten (középszinten) érettségizek újra, ebben az esetben, mint írtad ismétlő érettségi vizsgára kell jelentkezned.

2013. jún. 10. 18:05
 2/4 A kérdező kommentje:
Az nem számít hogy én jövőre még suliba járok és hogy ez emelt szinten volt?
2013. jún. 10. 18:16
 3/4 anonim ***** válasza:
Annyi kikötés azt hiszem van, hogy emelt után már nem írhatsz közepet.
2013. jún. 10. 18:18
 4/4 anonim ***** válasza:
Ezek a válaszok súlyosan félrevezetőek. A kérdező jól látja, hogy akadály, hogy még iskolába jár. Nincs ilyen játékszabály, hogy egy alkalommal ingyen újraérettségizhet valaki, ez csak bizonyos típusokra igaz (szintemelő, első javító, első pótló). Pedig az első válaszoló által betett linken világosan látszik is. Emelt szintű érettségit, ha egyesnél jobb lett, csak az érettségi bizonyítvány birtokában lehet ismételni bármilyen szinten (és pénzért, de ez másodlagos). Tehát a rendes érettségiig nem érettségizhetsz újra.
2013. jún. 10. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!