Az emelt kémia szóbeli hogy zajlik? Részletesen le tudná írni nekem valaki?
Szólítanak, kihúzod a tételeket. Ezután megmondják hova üljél. 3 ember felel előtted, a tételhúzástól kezdve. Ebben az időben kell megcsinálnod a kísérletet (közben nem téged figyel a bizottság). Minden felelő minimum 15 percet beszél, így kb. 45 perced biztosan lesz a kidolgozásra. A kísérletnék mindent írj a papírra, ami eszedbe jut róla, és amit láttál mikor megcsináltad. A többinél elég a vázlat. Úgy tudom a függvénytáblát ők adják, de én azért vinném, biztos ami biztos alapon. Amikor a harmadik ember végzett, akkor szólítanak téged. Bármilyen sorrendben mondhatod a tételeket, kezdheted a kísérlettel, vagy a C tétellel is. Azzal kezdd, ami a legjobban megy.
Amikor végeztél a feleleteddel, akkor simán elhallgatsz. Ekkor, ha valami kimaradt rákérdeznek és válaszolsz rá, ha tudsz. Ha mindent elmondtál, akkor megköszöni és elköszönnek. Akkor kimehetsz :) Sok sikert!
A, Izoméria fogalma, típusai, hasonlóságok és különbségek a tulajdonságaikban+példák
B, MgSo4-hez és AlSO4-hez NaOH-t adunk.Mi történik?megfelezzük az oldatokat,majd egyikbe még adunk NaOH-t másikba viszont HCl-t.mi történik?
C,Lehet-e redukálószer és oxidálószer is a H2?
háát az izomériás jobban is mehetett volna,de segítettek amikor elakadtam:S a kísérletre már alig maradt időm,így az nem nagyon ment,de az egyenleteim jók voltak. A H2-est teljesen magamtól mondtam,példák is jók voltak,bele sem kérdeztek. Ofőmtől megtudtam h 38 pontot kaptam. Sajnos így nem lesz meg a +50 pontom(legalább 41 pontot kellett volna kapnom),úgyhogy jövőre újrapróbálom az orvosit :/ amúgy én voltam a legelső szóbeliző :S De mindent elmondtak,segítettek,mondták h ide írd a neved meg a kísérletet is mondták h majd vigyem ki és ott csináljam,szóval nem volt probléma egyébként :)
:( Sajnálom, hogy nem sikerült. De majd akkor jövőre, egy év nem igazán lényeg, legalább kipihenten kezdheted az egyetemet :)
Nekem 26 pont kéne, de van jópár rész, amit nem is értek, nem hogy még el is mondjam nekik vizsgán, (a szerves kémiából főleg). A C kérdésekből is sokat nagyon nehéznek találok, de hátha eszembe jut majd valami, aztán utána segítenek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!