Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Kisfiam elsőt végzi az általán...

Kuplung33 kérdése:

Kisfiam elsőt végzi az általánosban. Tanárnénink stopperrel méri az olvasást, hogy 1 perc alatt hány betűt olvas el?

Figyelt kérdés
Ugyanígy az írásnál.Más iskolákban is van ilyen,vagy csak hány én,akadok ki ezen.Írásnál,3 perc alatt,mennyi betűt ír le.Egy kis elsősnek már hangsúlyosan kell olvasnia?
2013. jún. 4. 16:08
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez valami elit suli? Mert kb stopperes olvasásról meg írásról nem hallottam soha. Hangsúlyos olvasás elsős gyereknél? Sztem örüljenek a tanítók h tudnak már olvasni folyékonyan viszonylag kevés hibával nemhogy hangsúlyosan. Vagy tévedek? Azt majd 2. -3. osztályba kellene.
2013. jún. 4. 16:28
 2/7 anonim ***** válasza:
Nálunk 20 évvel ezelőtt is volt,és nem elit általános volt,hanem a legátlagosabb körzeti. Úgyhogy nyugi,nem újkeletű dolog.
2013. jún. 4. 16:37
 3/7 A kérdező kommentje:
Sima általános...én ki vagyok akadva,nyugdíj előtt álló tanárnéni,sose volt osztálya,az órai munkát feladja házinak,a hétvégén 20 oldal!!!!írás,amibe,76 szó volt,és 25 mondat.Ez pótlás,mert ő órán nem tudja leadni...és ma mondta,stopperal nézi az írást,az lesz a felmérő.
2013. jún. 4. 16:41
 4/7 anonim ***** válasza:
Véleményem szerint nem kifejezetten naprakészek a tanítási módszerei, ezzel nem hiszem, hogy azt éri el, hogy a gyerekek megszeressék az olvasást/írást, pedig az lenne az elsődleges cél, nem pedig az, hogy ilyen erőltetett módon elijessze őket tőle. Én nem hallottam még erről a módszerről, de szerintem nem célravezető. Ugyanakkor egy nyugdíjas korú tanítónőnél nem is lep meg...
2013. jún. 4. 16:57
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan. Ez csak rossz erőltetés. Nem fog a gyerek jobban megtanulni olvasni ha erőltetik. Pont h megutálja.
2013. jún. 4. 16:59
 6/7 anonim ***** válasza:
szegény gyerekek :( aztán később csodálkoznak, hogy jobban szeretnek az iskola mellé járni.. istenem, 6 éves gyerekek, nem lóversenyen vannak!
2013. jún. 4. 18:30
 7/7 A kérdező kommentje:
Így van!A kisfiam alig várta,hogy tanulhasson olvasni,írni.Még október-novemberbe imádta.Mára oda jutottunk,hogy ha írás-olvasás lecke szóba jön,sírva fakad.A többi osztálytársa szintén.Meggyűlölte az írás-olvasást.
2013. jún. 4. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!