Miket kell tudni az OE villamosmérnöki szakirányairól?
Figyelt kérdés
Az Óbudai Egyetemre jelentkeztem villamosmérnöknek. Azt tudom hogy az erősáram óbudán van a gyengeáram tavaszmezőben. A szakirányok: automatizálási, infokommunikációs technológiák, mikroelektronika és technológia, műszer-automatizálás, villamos energetika.
Melyik szakirány a legkönnyebb ezek közül? Tudom nemlehet sok különbség, de melyik az ami esetleg ezek közül a legkönnyebben tanulható? És melyik a legkeresettebb a munkaerő piacon? Kérlek írjatok róluk minél többet!
2013. jún. 2. 14:49
1/9 anonim válasza:
Leadott anyag tekintetében igenis jelentős különbségek vannak a szakirányok tekintetében, mert tökre nem mindegy, milyen munkakörben kezdesz el diploma után dolgozni. Olyanra még nem volt példa, hogy egy PLC-s ember elment volna antennákat tervezni.
A hírtech a legkönnyebben elvégezhető minimális befektetéssel, a legkeresettebb a műszer, mint folyamatmérnök. Hogy melyik a legkeményebb, sajnos nem tudom, mert csak egy szakirányt vehetsz fel, amiből írod a szakdolgozatot.
De ezen még kár törnöd a fejed, az elsősöknél divat lemorzsolódni villanyból vagy matekból, ami szükséges de nem elégséges feltétele a szakirányválasztáshoz. De emiatt ne aggódj, a szakirányválasztási tárgyas lemorzsolódási ráta az elmúlt években javult 80%-ról 60%-ra. (talán már csak az elszántak jelentkeznek a karra?)
2013. jún. 2. 15:00
2/9 A kérdező kommentje:
Igen tudom milyen a matek A1 A2, tanuláskülönbség meg érdekel, de inkább az érdekel hogy melyik a legkeresettebb. Sorrendet esetleg tudnál írni Nehézség, és Keresettségből?
2013. jún. 2. 15:39
3/9 anonim válasza:
Az attól is függ, hogy az országon belül vagy kívül vagy közvetlenül az USA-ban akarsz elhelyezkedni, illetve milyen távon.
2013. jún. 2. 15:43
4/9 A kérdező kommentje:
Országon belül szeretnék. Külföldön max 1-2 év az amit eltudnék viselni.
2013. jún. 2. 15:48
5/9 A kérdező kommentje:
Csak a szakirány választás érdekel így előre, szeretem megtervezni a dolgokat. Az automatizálási, a műszer meg az infokomm tech is érdekel, mikroelektronika se rossz. És ha már tetszik mindegyik akkor jólenne tudni hogy melyik a legkeresettebb és melyiket lehet elvégezni a legkönnyebben.
2013. jún. 2. 15:51
6/9 A kérdező kommentje:
Ja és a különbséget azt a nehézségekre értettem hogy nemhiszem hogy nagy különbség van nehézségbe a szakirányok között, de azért ha egy rangsort tudnátok adni nehézségre és keresettségre, azt megköszönném.
2013. jún. 2. 15:54
7/9 anonim válasza:
Túlságosan részletes a kérdésed, hogy itt időben megfelelő választ kapj, úgyh azt ajánlom hogy bongeszd az OE honlapját, profession.hu-t, de a legjobb az lenne ha elmennél az OE-re és odamennél vkihez, mindig talál az ember vkit aki éppen olvasgat egy padon pl., attól jobb választ mint aki benne van, nem fogsz kapni. Engem is kerestek már meg így. :)
2013. jún. 2. 23:47
8/9 A kérdező kommentje:
Az oldalakat böngészem, de inkább OE-n lévő hallgatók véleményére lennék kiváncsi, vagy akik már végeztek ott. Odamenni meg sajnos nemtudok, mert 150km-re lakok Budapesttől. De azért köszönöm:)
2013. jún. 3. 13:44
9/9 anonim válasza:
Rangsort azért nem írok itt nyilvánosan, mert azzal rontanám az iskola jó hírnevét. Mint már írtam, minek aggódsz, úgyis a 3. félév decemberében kell szakirányt választanod, addig 3-4 lemorzsoló tárgyat is túl kell élned, amik direkt erre vannak kihegyezve, hogy csak a legjobbak maradjanak a rendszerbe. Egyébként is, kikerülve a munkaerőpiacra hiába vagy PLC-ből képesítve, vagy villamos hajtásokból csak azért, mert az sokat keres, ha egyszer gyűlölöd azt csinálni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!