Pótfelvételi mit is jelent pontosan?
Ha már leadtad a jelentkezésedet, nem pótfelvételizhetsz, csak ha nem vesznek fel sehova (vagy ha alapból nem jelentkeztél sehova). De azt hiszem, lehet kérvényt írni visszavonásról és sorrendmódosításról is. Amúgy igen, csak egy sazkot jelelöhetsz, azt is fizetősen, szóval nagyon meg kell nézni, a választott sulid választott szakán mennyi még a férőhely, és megvan-e a pontod. Egyébként a ponthatár emelkedik pótfelvételin a pótfelvételizők eredményétől függően. Én tavaly így jelentkeztem, nem sokat ugrott a ponthatár, de hát én elég ritka szakot jelöltem, mármint nem sok iránta az érdeklődő. Mondjuk valaki így is lecsúszott, mert már nem fért be. Idén valószínűleg sokkal-sokkal több lesz a férőhely, mivel idén 50ezertel kevesebben jelentkeztek. 5 ezer forint amúgy, bár ez nem fontos annyira.
Ja amúgy elvileg úgyis érvénytelenítheted a mostani jelentkezésedet, hogy nem pótolod majd a hiányzó dokumentumokat. Akkor érvénytelennek tekintenek, elvileg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!