BME építészmérnökire mennyire nehéz bekerülni?
Azért szerintem jól gondold át, hogy pontosan mit is szeretnél a jövőben. Nézz utána, milyen lehetőségeid vannak ezzel a szakmával. Vedd figyelembe, hogy évente felvesznek kb 300 hallgatót a BME-re ahhoz képes, hogy kb 30 éve kb 40 fős volt egy évfolyam. Figyeld meg, a munkalehetőségeket. Az építészet NEM csupán tervezésről szól! Ezt fontos már az elején tudni! Sőt, tovább megyek, a többség alig fog tervezni bármit is.
Ha viszont mindent mérlegeltél, és az építész létet választod, nincs jobb hely a BME-nél. Ezt bátran állíthatom. A legjobb tanárok vannak itt. És nem mellesleg az egyetem neve külföldön is ismert.
A rajzra szerintem minél hamarabb érdemes nagy hangsúlyt fektetni. Mi már 10-től jártunk saját rajztanárunkhoz külön órákra. (100%-os aránya volt az öregnek felvételi előkészítésben) De a rajz nem csak a felvételi miatt kell! Hiszen egy építész rajzban fejez ki mindent! Nézz utána nagy építészek skicceinek, vázlatainak!
A matek és a fizika tényleg nem nagy dolog. A fizika összességében többet is ér, mint a matek. (statika, szilárdságtan, stb...)
A felvételi rendszert már nem ismerem, de a rajz alkalmassági miatt lejjebb került mindig a ponthatár, mivel a jelentkezők felét már azzal elkaszálják. Nézd meg a tavalyi, tavaly előtti pontokat és aszerint kalkulálj!
Sok sikert a döntéshez!
ui.: anyagi szempontból is fontos utánajárni a szakmának!!! A mérnökök közül nem kifejezetten a megfizetettek közé tartozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!