Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » BME építészmérnökire mennyire...

BME építészmérnökire mennyire nehéz bekerülni?

Figyelt kérdés
Milyen tantárgyakra kell majd erősítenem? Hallottam arról, hogy ott tartanak valami rajz alkalmasságira előkészítőt, de nekem arra elég nehéz lenne bejárnom, mivel szegedi vagyok. Anélkül van esély a bekerülésre? Matek és fizika középszintű érettségivel sikerülhet? Még csak 10.es vagyok, de szeretnék rendesen felkészülni.

2013. máj. 28. 14:52
 1/5 anonim válasza:
A BME-n brutál sok a matek és a fizika, sokak szerint túlságosan is. Az építészet egyik lényegét, a művészi részét áldozzák fel érte szinte. Nyilván nem árt, ha nem rogy össze a pajta, de ott tényleg nagyon elviszik abba az irányba. Van rajz alkalmassági is, de arra nem csak ott lehet felkészülni. Tény, a BME nagyon jó egyetem, de szerintem azért nézz utána más építészmérnök szakoknak is. Mondjuk a matek és a fizika mindenhol kelleni fog, de talán kevésbé lesz ennyire hangsúlyos.
2013. máj. 28. 15:00
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem értek egyet az előttem szólóval, én a BME-re járok építészmérnöknek tanulok. Nem kell annyira tudni a matekot, sem a fizikát, nekünk butított verzió van, 2 félév az egész, második félévben heti 1x van óra. A fizikát első félévben kérik számon, de ott is csak a kinematikai részt (egyensúlyok), utána tanulsz statikát stb, aminek annyi köze van a matekhoz meg a fizikának, hogy ki tudja vonni egymából pár számot. A művészi része pedig NAGYON hangsúlyos, nagyon-nagyon kreatívnak kell lenni, néha szenvedtem vele rendesen. A BME nem az, hogy nagyon jó egyetem, hanem építészmérnöki képzésből Magyarországon a legjobbat adja és világszínvonalú diplomát kapsz, amit mindenhol elismernek. Rajz felvételit meg meg tudod csinálni, de járj el tanárhoz vagy valami rajzstúdióba mindenképp, mert anélkül nem fog menni.. de azt elég 12-ben.
2013. máj. 28. 17:57
 3/5 anonim ***** válasza:
Elso, mar nem azert, de baromi hangsulyos a muveszeti oldala az oktatasnak a BME-n, a muszaki resze meg az epiteszeknel a leglightosabb. Matekbol es fizikabol olyan butitott anyagot adnak le, ami akarmelyik masik szakon irtozatosan keves lenne.
2013. máj. 29. 08:00
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Ha butított a fizika és a matek akkor nem hiszem, hogy majd probléma lenne és ennek, hogy hangsúlyos a művészeti oldala, ennek nagyon örülök. Van érzékem a művészethez, remélem ebből valami jó fog kisülni :)
2013. máj. 29. 15:53
 5/5 anonim válasza:

Azért szerintem jól gondold át, hogy pontosan mit is szeretnél a jövőben. Nézz utána, milyen lehetőségeid vannak ezzel a szakmával. Vedd figyelembe, hogy évente felvesznek kb 300 hallgatót a BME-re ahhoz képes, hogy kb 30 éve kb 40 fős volt egy évfolyam. Figyeld meg, a munkalehetőségeket. Az építészet NEM csupán tervezésről szól! Ezt fontos már az elején tudni! Sőt, tovább megyek, a többség alig fog tervezni bármit is.

Ha viszont mindent mérlegeltél, és az építész létet választod, nincs jobb hely a BME-nél. Ezt bátran állíthatom. A legjobb tanárok vannak itt. És nem mellesleg az egyetem neve külföldön is ismert.

A rajzra szerintem minél hamarabb érdemes nagy hangsúlyt fektetni. Mi már 10-től jártunk saját rajztanárunkhoz külön órákra. (100%-os aránya volt az öregnek felvételi előkészítésben) De a rajz nem csak a felvételi miatt kell! Hiszen egy építész rajzban fejez ki mindent! Nézz utána nagy építészek skicceinek, vázlatainak!

A matek és a fizika tényleg nem nagy dolog. A fizika összességében többet is ér, mint a matek. (statika, szilárdságtan, stb...)

A felvételi rendszert már nem ismerem, de a rajz alkalmassági miatt lejjebb került mindig a ponthatár, mivel a jelentkezők felét már azzal elkaszálják. Nézd meg a tavalyi, tavaly előtti pontokat és aszerint kalkulálj!

Sok sikert a döntéshez!

ui.: anyagi szempontból is fontos utánajárni a szakmának!!! A mérnökök közül nem kifejezetten a megfizetettek közé tartozik.

2013. máj. 30. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!