Hallgatói szerződéssel kapcsolatos kérdés?
Szeptemberben kezdtem el egy szakot államilag támogatott formában. A továbbiakban azonban nem tudom folytatni. Ilyenkor ez vonatkozik rám, igaz?
,,átalányként megfizetni a hallgató adott képzésére tekintettel a Magyar Állam által folyósított állami ösztöndíj 50%-ának megfelelő összeget a Magyar Államnak, ha az első pontban meghatározott határidőn belül nem szerzi meg a magyar állami ösztöndíjjal támogatott képzésben az oklevelet"
Azaz ami a szerződés elején fel van tüntetve ,,ösztöndíj" összegeként (200 000 Ft, ez szorozva 2 félévvel), annak a felét, 200 000-et kell visszafizetnem, igaz? És mi a helyzet a tanulmányi ösztöndíjammal, amit havonta kaptam?
A havonta kapott ösztöndíjadat nem kell visszafizetni. Viszont ha osztott képzésre jársz akkor vissza kell fizetned. Az előttem szóló helyesen írta. Ha osztatlan képzésre jársz akkor még nem kell fizetned.
Akkor sem kell fizetned ha új jelentkezéssel másik szakon tanulsz tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!