Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi történik, ha nem megyek el...

Mi történik, ha nem megyek el kémia emelt szóbelire?

Figyelt kérdés
Ez már 6. tantárgy, tehát meglesz elég tantárgy ahhoz, hogy legalább az egyik szakra fölvegyenek, ahová jelentkeztem. Ha a kémia emelt szóbelire nem megyek el, akkor csak a kémia érettségim lesz érvénytelen, vagy az összes? Mehetek egyetemre?
2013. máj. 22. 14:21
 1/4 anonim ***** válasza:

Azért ha már elmentél az írásbelire, menj

el a szóbelire is

Vagy nem jól sikerült a kémia írásbeli?

2013. máj. 22. 15:07
 2/4 A kérdező kommentje:
nagyon rossz lett. de a kérdésemre még nem kaptam választ :/
2013. máj. 22. 19:28
 3/4 anonim ***** válasza:
Én sem mentem el tavaly a kémia emeltre, mert rosszul sikerült. Volt már középszintű érettségim belőle, plusz még tavaly bioszból is érettségiztem középszinten, így hát nemhogy 5, de 6 tárgyam volt, annak ellenére, hogy nem mentem el emeltre kémiából. Elvileg a szabály az, hogy akinek 5 tárgyból sikeres érettségi vizsgája van (4 kötelező+1 szabadon választott), annak kiállítják az érettségi bizonyítványát, mint ahogy nekem is tavaly, csak meg szokták kérdezi, hogy ki melyiket számíttatja be, a közepet vagy az emeltet, de a te esetedben ez nyilvánvaló. Szóval elvileg ez semmiben sem gátol téged!:)
2013. máj. 23. 16:38
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha a vizsgázó egy adott vizsgatárgyból teljesítette az írásbeli vizsgarészt, de a szóbeli vizsgán nem vesz részt, az eredményét megállapító vizsgabizottság az adott vizsgatárgyból javító vagy pótló érettségi vizsgára utasítja. (A benyújtott igazolások alapján a vizsgázó jelentkezését fogadó intézmény igazgatója dönt arról, hogy a vizsgázó felróható, vagy fel nem róható okból nem jelent meg az érettségi vizsgán. A vizsgázónak fel nem róható ok minden olyan a vizsgán való részvételt gátló esemény, körülmény, amelynek bekövetkezése nem vezethető vissza a vizsgázó szándékos vagy gondatlan magatartására.) Javító vizsga esetén a vizsgázó "elveszíti" az írásbeli vizsgán elért eredményét, tehát minden vizsgarészt újra teljesíteni kell, pótló vizsga esetén a vizsgázó eldöntheti, hogy "megtartja" az írásbeli vizsga eredményt, vagy újra írja ezt.

Az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról szóló 100/1997. (VI. 13.) Korm. rendelet 41. § (6) bekezdése alapján a vizsgázónak az érettségi bizonyítvány megszerzéséhez a kötelező vizsgatárgyakból és legalább egy választott vizsgatárgyból kell elégséges osztályzatot elérnie. Ha a vizsgázó nem jelenik meg (vagy nem fejezi be a vizsgát, vagy teljesítményét elégtelen eredményre értékelik) a szabadon választott vizsgatárgy érettségi vizsgáján, a kötelező vizsgatárgyak és a kötelezően választott vizsgatárgy legalább elégséges osztályzattal történő teljesítése után megkapja az érettségi bizonyítványt. (Elégtelen eredmény nem kerülhet be az érettségi bizonyítványba.)

Ha nem jelenik meg a hatodik vizsgatárgy szóbeli vizsgáján, az érettségi bizonyítvány mellett a vizsgabizottság az adott vizsgatárgyból egy törzslapkivonatot állít ki Önnek, amelyben az szerepel, hogy az érintett vizsgatárgyból – a vizsgabizottság döntése értelmében - javító vagy pótló érettségi vizsgát tehet.

2013. máj. 23. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!