Mit tanuljak az érettségi után, ha egyetemre nem mehetek?
Figyelt kérdés
Matekból emelt szintre, fizikából középszintre készültem, de a közép infót is vágom. Anyagilag nem engedhetjük meg, hogy egyetemre mehessek.2013. máj. 19. 23:12
1/7 anonim válasza:
Ha az egyetemet nem is engedhetitek meg, sok neves egyetem kínál ingyenes órákat az interneten keresztül (EDx, Coursera), amikről oklevelet is kaphatsz: ez persze közelébe sincs egy egyetemi képzésnek, de azért egy önéletrajzban jól tud mutatni, ha később megpályáznál valami komolyabb ösztöndíjat, amivel egyetemre is bekerülhetsz (már ha akarsz), de szerintem állásinterjún sem negatívum. Próbáld meg informatikából fejleszteni magad: Java, PHP nyelvekkel nagyon jól el lehet helyezkedni ha beszélsz mellé legalább egy nyelvet, ráadásul otthon is tanulhatóak.
2/7 anonim válasza:
OKJ van ingyenes 2 éves képzés.
szoftver fejlesztő mondjuk.
3/7 anonim válasza:
De mit nem? Államilag támogatott képzésre el tudsz menni. A koli kb. havi 15-20000 (de van olcsóbb is) és a kaja, amit minden hétvégén vihetnél otthonról. De ha így sem, vegyél fel diákhitelt. Már nem azért, de manapság elengedhetetlen a diploma. Plána, ha ilyen értékes tárgyakból fogsz érettségizni...
4/7 anonim válasza:
"De mit nem?"
Tudom miről van szó, én is államilag támogatotton vagyok, de még így is egy vagyon az egyetem, pedig nem iszom, nem bulizok és első félévben még szoctámot is kaptam, de ha egy család mondjuk csak havi 15-30.000 forintot tud félretenni, akkor abból már lehet, hogy nem futja egyetemre.
5/7 anonim válasza:
szia! mi sem engedhettük meg, ezért elmentem dolgozni! gyűjtöttem kis pénzt, és ősszel belevágok a felsőoktatásba :) igaz, még így is kell a diákhitel.. de barátnőm több mint 3 milliót felvett, most meg nagyon apránként fizeti.. 5ezresével
6/7 A kérdező kommentje:
azért villamosmérnöki mellett necces dolgozni
2013. máj. 20. 13:38
7/7 anonim válasza:
olvashatod, hogy mellette még én sem jártam iskolába. halasztottam, és CSAK dolgoztam, gyűjtögettem, és most megyek majd ősszel egyetemre. és persze dolgozni nem fogok, ttk mellett érdekes lenne. aztán ha megint minden kötél szakad, akkor megint dolgozom egy fél élvig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!