Most végzős gimis vagyok. Szeretnék felvételizni az orvosira miből készüljek? Honnan tudok meg több infót a felvételivel kapcsolatban?
Milyen kérdések? Érettségi kell oda, lehetőleg bioszból és kémiából. Az egyikből minimum emelt szint vagy 1 emelt és 1 nyelvvizsga. Tovűbbi követelményeknek nézz utána a felvi-n.
Én is orvosira készülök,10-es vok...
Biológiából emelt szintű érettségi,kémiából középszintű..Én most teszem le majd az angol középfokú nyelvvizsgát,meg majd németből is le akarom...Nagyon magas a ponthatár úgyh. legyen legalább egy nyelvvizsgád is!!
Az orvosira a felvételi követelmény a biológia és kémia vagy fizika érettségi. Úgy hallottam nemsokára a biológiát kötelezni fogják, hogy emeltszinten tegyék le. Ennyi. A pontok szaporításához érettségizz emeltszinten és nyelvvizsgázz, menj versenyekre. Valóban magas, de ez szerintem el is várható. Senki nem szeretne olyan orvos kezei közé kerülni, aki nem volt jó tanuló.. :)
gyakorlásként olvass sokat a témában, gyógyszerekről, az emberi testről. Ezeket majd később nem kell megtanulnod pl. anatómiából vagy kémiából, gyógyszertanból.. :)
Ahogy már leírták, a felvételi tárgyak: biológia ÉS kémia/biológia. A kémia hasznosabb az egyetemen, mint a fizika, szóval inkább azt ajánlom. felvi.hu-n megtalálod a pontszámítást és az előző évek ponthatárait, a fórumon pedig találsz egy csomó hasznos infót.
Az előző évek érettségijeit letöltheted az OM honlapjáról megoldásokkal együtt: [link]
Ha jól tudom, nektek már kötelező egy emelt szintű (nem tudom h bioszból kell-e vagy lehet a másik tárgyból is).
Ha segítségre vagy infókra van szükséged biológiával/egyetemmel/könyvekkel/stb-vel kapcsolatban, írj egy e-mailt!
(egy elsőéves orvosis)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!