Emelt matek? - kisebb kérdések
Az első kérdésem: a 3. feladat b részében az volt a feladat, hogy az eredeti mondatot meg kellett fordítani, ezzel szemben én figyelmetlenül letagadtam. Na most ha én a tagadásáról viszont helyesen eldöntöttem, hogy hamis, és utána rajzzal ezt alá is támasztottam, akkor szerintetek jár érte a két pont? elvileg a 3. pontot arra kapja az ember, hogy "Az állítás hamis", ezt pedig én ki is mondtam, még ha nem is a helyes állításra. :D
Második: ugyan úgy a 3. feladat d részénél figyelmetlen voltam, ahol egy fagráfot kellett rajzolni... na most figyelmetlenségem miatt a "rajzolj egy fagráfot" mondat nekem úgy nézett ki, hogy "rajzolj egy gráfot", így csak egy sima random gráfot rajzoltam, és azt helyesen el is helyeztem a halmazábrán... ez esetben szerintetek jár a 3. pont(ami az elhelyezés), mert végülis én a megrajzolt gráfot helyesen elhelyeztem.
Harmadik: az utolsó, vagyis a 9. feladat részéről van szó. már nem nagyon maradt időm rá, így elkezdtem egy pár jó esetet felírni, kb 30-at felírtam, aztán inkább hagytam az egészet, nem nagyon volt időm gondolkodni a feladaton, mert 5 perc volt hátra kb, így próbáltam azt amit gyorsan lehetett.... a lényeg hogy felírtam, hogy összes eset = (17 alatt 3) majd felírtam hogy a valószínűség, = 30/(17 alatt 3), magyarul kedvező / összes... na most a feladat utolsó pontja azért jár ha felírjuk az összes esetek számát és kiszámoljuk a valószínűséget a kedvező/összes-sel, na most én ezt lényegében helyesen csináltam, még akkor is, ha a kedvező esetek számához nem a helyes érték jött ki. Szerintetek jár erre az 1 pont?
Remélem lesz türelmes ember aki végigolvassa és tud is válaszolni :) Az lenne a legjobb ha már emeltes javításban jártas tanár írna :) (a megoldókulcs nem ír semmi alternatívát ezekre az esetekre)
Szerintem a 3b-re nem fogsz pontot kapni. A megoldókulcsot ugyanis úgy kell értelmezni, hogy a részpontok között vannak vonalak. Két féle: vastag és vékony. A vastag jelzi az új gondolati, logikai egységet. Tehét, ha egy feladatban rontasz valahol, akkor az addig járó pontokat megkapod, amíg jó, után nem, hiába számoltál jól a rossz eredménnyel. Egészen addig, amíg el nem jutsz egy vastag vonalig, mert onnantól már újra járnak a pontok még akkor is, ha az előző részfeladatból rossz eredményre jutottál és azzal folytatod a számolást.
A 3b feladat megoldókulcsában nem látok vastag vonalas elválasztást, tehát szerintem ha nem jó az állítás, akkor másra sem jár pont.
Ugyanígy szerintem a 3d-re sem jár pont.
A 9. feladatra 2 pont jár. Az egyik a 17 alatt a 3-ért, a másik pedig a kedvező/összes esetért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!